Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ledelsen ved Melges 24-VM og VM i matchrace for kvinder, Jens Henrik Lund, tv. og Søren Laugesen er klar igen. Tirsdag 27.6 går starten i Middelfart. Foto: Mick Anderson
Kapsejlads
Søren Laugesen er stævneleder. Foto: Mick Anderson
Kapsejlads
Sådan så det ud ved Melges 24-VM i 2015. Foto: Mick Anderson

Makkerparret Søren Laugesen og Jens Henrik Lund står bag to VM'er i Middelfart på to uger - med 120 frivillige

Det burde være umuligt at arrangere et VM i Melges 24 og et VM i matchrace for kvinder med kun et par dages mellemrum. Men nu gør makkerpar fra Middelfart det igen - for fjerde gang.

Af Mick Anderson |

MIDDELFART: De sidste forberedelser er ved at falde på plads, inden der mandag aften er åbningsceremoni på Hindsgavl Slot ved VM i Melges 24. Stævnet bliver afholdt den kommende uge på Middelfart Marina, og her knokler en mindre hær af arrangører og frivillige med at få alt på plads.

- Vi har heldigvis et fantastisk korps af ansatte og hjælpere, der knokler i varmen fra morgen til aften for at sætte telte op, måle både, anrette forplejning og sejl og ikke mindst gøre klar til sejladserne ude på vandet, lyder det fra stævnearrangør og CEO i GoSail Søren Laugesen.

Det er fjerde gang, han og makkeren Jens Henrik Lund står bag store, internationale stævner på Middelfart Marina. De har arbejdet sammen i snart 20 år, og i 2009 arrangerede de EM for mænd og kvinder i matchrace, i 2013 stod de bag Nations Cup Grand Final i matchrace, og i 2015 lavede de to VM'er i træk på to uger ligesom i år med først Melges 24 VM og siden matchrace VM for kvinder.

Fra tidlig morgen til sen aften

- Så stort et setup kræver, at vi er i gang fra tidlig morgen til meget sen aften i en periode på næsten fire uger, og det kan kun lade sig gøre, fordi vi har opbakning fra frivillige, vores ansatte i GoSail, som også knokler med sejlsportsevents året rundt - og så opbakning fra vores samarbejdspartnere, siger Søren Laugesen.

Tre generationer står klar i ferien

Blandt de omkring 120 frivillige er der en helt særlig gruppe.

- Vi har en familie, som har ydet en kæmpe indsats de sidste mange gange, vi har holdt store stævner. De er her i tre generationer, og de ældste er her hele perioden, forklarer en smilende Søren Laugesen, der understreger, at uden frivillige kunne så ambitiøs en plan aldrig lade sig gøre.

- Men heller ikke uden vores samarbejdspartnere, der både støtter økonomisk og praktisk.

De to verdensmesterskaber er støttet af titelsponsor Bunker One, der har hovedsæde i Middelfart, Sport Event Denmark, Middelfart Kommune og Destination Fyn.

- Det er fedt at være med til at skabe fokus på området omkring Middelfart. Samlet set genererer de to stævner omkring 4.000 hotelovernatninger i en periode, hvor det er småt med konferencer og for tidligt til, at sommerferiegæsterne er tjekket ind. Så de tager imod os med kyshånd ligesom de handlende i butikkerne og restauranterne, siger Søren Laugesen.

Med støtten og opbakningen fra sponsorer og samarbejdspartnere er det lykkedes at få 48 både fra 13 nationer til start - heriblandt den forsvarende verdensmester fra 2022, amerikanske Peter Duncan, der har sin fuldtidsprofessionelle besætning med, og amerikanske Chris Rast, der vandt VM i Middelfart i 2015. 

Topsejler og taktiker Aschenbrenner sejler med favorit

Han sejler i år med tre danskere og en italiener ombord og ikke som tidligere sin amerikanske besætning.

 - Vi har trænet sammen i nogle dage op til VM, og det er lidt af en udfordring, vil jeg godt indrømme. Bådens ejer kunne desværre ikke være med, men han ville gerne have, at båden alligevel skulle deltage ved VM, så vi har fundet nogle gode sejlere til at erstatte det normale hold. Det bliver svært at lave et topresultat i år mod fuldtidsprofessionelle topsejlere, men vi gør vores bedste, siger amerikanske Chris Rast, der er tilbage i Middelfart for første gang, siden han vandt VM-guldet for otte år siden.

Link til YouTube med Chris Rast www.youtube.com/watch?v=-wleuQOirYk

De tre danskere er Joachim Aschenbrenner, Mads Poder og Kristian Kvid, mens italienske Matteo Ramian er sidste mand ombord.

Alle 48 både mødes for første gang på vandet mandag eftermiddag til en prøvesejlads, inden borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd Jensen, mandag aften ved en åbningsceremoni på Hindsgavl Slot erklærer stævnet for åbnet.

Første officielle sejlads begynder tirsdag klokken 12, og vinderen af Melges 24 World Championship 2023 - powered by Bunker One findes efter sidste sejlads på lørdag. Der er præmieoverrækkelse på havnen umiddelbart efter.

Efter en lille weekendpause går VM i matchrace for kvinder i gang mandag den 3. juli, hvor der igen er åbningsceremoni på Hindgavl Slot.

Aktiviteter på Middelfart Marina:

I forbindelse med afholdelsen af VM i Melges 24 og VM i matchrace for kvinder i perioden 26. juni - 7. juli 2023, byder Middelfart Marina på en vifte af oplevelser til lands og vands.

Man kan for eksempel opleve Lillebælt fra søsiden, sejle i smakkejolle, lave rejstryg i waders, køre på skateboard, høre koncerter, snorkle, klappe en fisk og meget, meget mere.

content-loader
content-loader
content-loader