Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der var luft mandag til practice race. Fotos: Mick Andersen/VM i Melges 24
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Talen fra borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd Jensen, markerede starten på to ugers intense aktiviteter på marinaen i Middelfart.
Kapsejlads

Stærke partnerskaber står bag to verdensmesterskaber

To VM'er i sejlsport skaber omsætning og liv i lokalområdet. Mandag aften bød borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd Jensen, omkring 230 sejlere fra 13 nationer velkommen fra talerstolen på Hindgavl Slot. Men der var også practice race for 48 Melges 24ere. Se flotte billeder.

Af Mick Anderson |

Talen fra borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd Jensen, markerede starten på to ugers intense aktiviteter på marinaen i Middelfart, hvor der først skal sejles VM i kølbådstypen Melges 24, inden der i næste uge skal sejles matchrace for kvinder lige udenfor molen.

- Middelfart er en by med en rig maritim arv og en stærk forbindelse til havet, hvor byen er omfavnet af Lillebælt. Vores by har altid været en et yndet mål for sejlsportselskere, og vi er stolte af at være vært for denne verdensklassebegivenhed, som Melges 24 er. Der kommer til at summe af liv både ved Middelfart Marina, hvor der er masser af aktiviteter for børn og voksne, og i Middelfart midtby, hvor handelslivet er klar til at byde besøgende velkommen, siger Middelfart Kommunes borgmester Johannes Lundsfryd Jensen.

Stævnet arrangeres af eventfirmaet GoSail, der hører hjemme i Middelfart og som siden 2009 har tiltrukket store internationale mesterskaber til lokalområdet.

- I forbindelse med de to VM'er bliver der solgt omkring 4.000 hotelovernatninger i og omkring Middelfart, masser af middage på byens restauranter og varer i byens butikker. Det er vi glade for at kunne bidrage med, siger stævnearrangør Jens Henrik Lund fra GoSail.

At det er lykkedes at trække så store stævner til Middelfart kan kun lade sig gøre, fordi folkene bag GoSail har gjort det før.

Store stævner tidligere

I 2009 arrangerede de EM i matchrace for mænd og kvinder, i 2013 afholdt de Nations Cup Grand Final i matchrace - og i 2015 lavede de også to VM'er i streg med Melges 24 og matchrace for kvinder. Og fordi der i lokalområdet og nationalt er opbakning til store sportslige arrangementer.

- Vi har gennem de seneste år høstet masser af erfaringer med, hvordan netop internationale sejlevents kan opleves af alle dem, der kommer ned på havnen. Sammen med Middelfart Kommune, GoSail og Destination Fyn er vi derfor klar til endnu en gang at byde velkommen til en maritim havnefest i forbindelse med Melges 24 på land. Og naturligvis også til sejlerne, som leverer aktion på vandet, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, som er blandt partnerne bag Melges 24.

Mange VMer i Middelfart

Men det er ikke kun på nationalt plan, at det vækker begejstring at tiltrække verdens bedste sejlere til Fyn.

- Vi er utroligt stolte over, at vi nu med VM i Melges 24 får skudt det hattrick af verdensmesterskaber i sejlsport i gang, som rammer Fyn de kommende to uger. Selvom vejret også har ramt os fra sin lidt mere skiftende side, er jeg overbevist om, at det bliver en forrygende uge for såvel sejlere som publikum. Ikke mindre end fem europa- og verdensmesterskaber har været afviklet i Lillebælt siden 2009 og med marinaen i Middelfart som den perfekte ramme, er det skønt at se, hvordan der denne gang er skruet ekstra op for aktiviteterne på land, siger Jakob Staun, eventchef i Destination Fyn.

I Middelfart har VM'erne også fået hjælp til gennemførelsen af Bunker One, der med udsigten til Lillebælt fra kontoret glæder sig over aktiviteterne ude på vandet.

- Som hjemmehørende virksomhed i Middelfart, så er det en ganske særlig fornøjelse at være en del af startskuddet til VM i både Melges 24 og Match Race for kvinder. Vi ser frem til, at se de bedste sejlere konkurrere om mesterskabstitlerne, og vi er overbeviste om, at dette vil være en fantastisk begivenhed, der vil skabe uforglemmelige øjeblikke for både sejlerne og publikum, siger Peter Zachariassen, CEO, Bunker One.

Start i dag kl. 12

Melges 24-sejlerne starter første sejlads tirsdag klokken 12 ude på Lillebælt syd for Fænø. Sidste sejlads sejles på lørdag, hvorefter den nye verdensmester bliver kåret på marinaen umiddelbart efter.

Allerede på mandag er der igen åbningsceremoni på Hindsgavl Slot, når verdens 12 bedste kvindelige matchracebesætninger bydes velkommen. Matchracestævnet sejles så tæt på land, at publikum kan høre sejlerne kommunikere, mens de prøver at udmanøvrere modstanderne.

Vinderen kåres efter finalen fredag 7. juli. - VM i Melges 24

content-loader
content-loader
content-loader