Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sådan så det ud den 25. maj for Team Holcim - PRB, der smadrer rekord. Foto: Yann Riou
Kapsejlads
The Ocean Race 2022-23 - 25 May 2023, Leg 5 Day 4 onboard Team Holcim - PRB. Fast around the high pressure - sea finally flat, at full speed during the 24 hours record..
Kapsejlads
The Ocean Race 2022-23 - 21 May 2023. In-Port race in Newport. Team Holcim - PRB.

640,9 sømil på 24 timer - ny verdensrekord for enkeltskroget både - sat af Escoffier og Team Holcim-PRB

Først slog Team Holcim-PRB The Ocean Race 24-timers rekord på 602 sømil, sat af Tienponts og danske Sehested på Team AkzoNobels VO 65er. Holdet i Atlanterhavet slår også 100-fods Comanches rekord på 618 sømil fra 2015. De fire IMOCA 60ere forventes i Aarhus mandag 29. maj.

 

Af Troels Lykke |

Vo 60eren Team Holcim-PRB har surfet 640,9 sømil på bare et døgn i det kolde, nordlige Atlanterhav på Open 60eren. Det er en klar verdensrekord.

Forholdene har været næsten perfekte til at lave et rekorder - medvind nåede op på 25-27 knob, med relative flade bølger.

Escoffier kommentererer på The Ocean Race hjemmesiden:

"Det er en fantastisk båd, og jeg er virkelig glad! Det er ikke hver dag, man slår en rekord som denne.

"Jeg er virkelig glad for hele holdet efter det, der skete på fjerde etape (holdet trak sig efter mast knækkede ved Brasilien). Vi ved ikke, hvad der kommer til at ske næste gang, selvom vi vil gøre alt, hvad vi kan for at vinde det her ben mod Aarhus. Jeg synes i hvert fald, at det er en stor belønning for hele holdet."

Løbet har bragt holdet inden for blot et par sømil fra 11th Hour Racing Team, som fortsætter med at føre an.

Interessant nok havde Escoffier forudsagt dette resultat tidligere på dagen: "I går indhentede vi en vejrfront. Vi passerede foran den og nu følger vi den på styrbord, hvilket giver os høje hastigheder... Havet er fladt, hvilket er ret behageligt... Hvis det fortsætter sådan her, slår vi 24-timers rekorden igen."

Team Holcim-PRB har ikke været alene på denne rekordstore mission. Faktisk var det første i de gunstige forhold 11th Hour Racing Team, som også var de første til at rykke forbi den eksisterende løbsrekord.

11th Hour Racing rammer havpattedyr og stoppede

Men de toppede deres løbetur ved 611,9 sømil, så meget desto mere bemærkelsesværdigt i betragtning af, at holdet rapporterede en kollision med, hvad besætningen "mistænkte(r) for at være et havpattedyr eller megafauna..."

Båden stoppede pludseligt, og ifølge holdet fik trimmer Charlie Dalin en formodet mild hjernerystelse, og mediebesætningsmedlem Amory Ross sårede sin skulder. Efter samråd med landlægen, som har ordineret hvile og overvågning, sejler holdet videre mod Aarhus. Båden ser ikke ud til at være beskadiget og forbliver forrest i feltet

Tyske Team Malizia surfer 620 sømil på et døgn

Nu 70 miles tilbage, var Team Malizia det sidste af den førende trio, der gik ind i 'rekordløb'-forholdene, og holdet er begyndt at poste imponerende statistik. Som kl. 0630 UTC fredag var skipper Boris Herrmann og hans besætning tæt på 620 mile-mærket og viste stadig potentiale for mere.

Længere tilbage kæmper Paul Meilhats Biotherm-mandskab stadig mod andre forhold end den førende trio, og selvom deres bådhastighed stiger, er de nu næsten 400 sømil bagud.

I Aarhus mandag 29. maj

ETA for mål i Aarhus er rykket frem med de rekordstore forhold til 29. maj. Førende 11th Hour Racing har 1.174 sømil til Aarhus, ifølge GPS-tracker: theoceanrace.com/en/racing/tracker

Bemærk, at alle rekorder nævnt i denne historie skal ratificeres af World Sailing Speed Record Council.

content-loader
content-loader
content-loader