Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Team Holcim-PRB for nødrig og motor ankommer her i Rio. Foto: The Ocean Race
Kapsejlads
The Ocean Race 2022-23 - 27 April 2023, Leg 4 Day 4 onboard Team Holcim - PRB. Team Holcim-PRB, dismasted during the night, approximately 20 miles off the coast of Brazil.The Ocean Race 2022-23 - 27 April 2023, Leg 4 Day 4 onboard Team Holcim - PRB. Team Holcim-PRB, dismasted during the night, approximately 20 miles off the coast of Brazil.The Ocean Race 2022-23 - 27 April 2023, Leg 4 Day 4 onboard Team Holcim - PRB.
Kapsejlads
The Ocean Race 2022-23 - 27 April 2023, Leg 4 Day 4 onboard Team Holcim - PRB.

Team Holcim-PRB udgår i Rio med nødrig og starter igen i Newport efter knækket mast

Skipper i The Ocean Race, franske Kevin Escoffier, kom til Rio de Janeiro lørdag, her fortalte han at Team Holcim-PRB opgiver 4. etape. Nu vil topholdet fokusere på at være i stand til at deltage fra Newport til Aarhus. IMOCA 60 sættes nu på skib mod Newport og mast kommer fra Europa. Se video.

 

Af Troels Lykke |

I torsdags røg masten overraskende på VO 60eren Team Holcim-PRB, det skete i et ikke særligt hårdt vejr.

Masten knækkede kun tre dage efter starten i Itaiaj, Brasilien. Det skete få sømil fra land og siden har man har sat en nødrig på og med motor startetn sejlet langsomt nordpå mod Rio.

Men håbet er ikke ude. For den transatlantiske etape 5 af The Ocean Race fra Newport til Aarhus, er en dobbeltpointscoringsetape, og Escoffier siger, at holdet skal fokusere på at være klar til dette for at bevare en chance for at vinde det samlede Ocean Race. Team Holcim-PRB ligger stadig øverst i den samlet stilling, hvor fem Open 60ere kæmper.

"Det er en meget svær beslutning at tage, men sund fornuft sejrer," sagde Escoffier til The Ocean Race-hjemmesiden.

"Siden masten knækkede, har hele teamet været totalt fokuseret på at finde de bedste løsninger, så vi kan komme tilbage i konkurrencen på en sikker måde. At starte igen på dette fjerde etape ville give os mulighed for at tage et point, men man ville ikke nå starten af næste etape i Newport (mod Aarhus)," siger han.

Mast fra Europa

Med bistand fra GAC Pindar, den officielle logistikudbyder af The Ocean Race, har Team Holcim-PRB arbejdet igennem adskillige muligheder for at få en mast fra Europa til båden i enten Rio eller Newport. Lørdag besluttede holdet, at Newport var den mest realistiske mulighed.

I en erklæring sagde Team Holcim-PRB, at dets landfolk, med hjælp fra sejlerne, vil forberede IMOCA-båden til at blive lastet på et fragtskib, der kunne starte allerede tirsdag for at tage mod Newport.

16 dage med skib mod Newport

Det vil tage omkring 16 dage til søs at nå den amerikanske havn. Samtidig vil masten på den anden side af Atlanten blive lastet på et andet fragtskib. Overfarten vil vare syv dage, og masten kan blive losset mellem 9. og 10. maj i Newport.

48 timer til at rigge mast

Ifølge teamet vil Holcim-PRB i bedste fald være i Newport den 18. maj. Holdet vil derefter have lidt over 48 timer til at rigge båden og gøre den færdig til returrejsen til Europa.

www.theoceanrace.com

content-loader
content-loader
content-loader