Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

Ukrainsk Optimist-træner Pavlo Dontsov modtog Seamaster Award under Boot i Dusseldorf

Den 29-årige Pavlo Dontsov var i Valencia for at træne ukrainske optimistsejlere, da Rusland angreb Ukraine 24. februar 2022. Børnenes forældre ønskede ikke, at jollesejlerne skulle vende tilbage til deres hjemland, så træneren holdt børnene væk fra lidelserne i Ukraine.

Af Troels Lykke |

Seamaster Award uddeles hvert år sammen med Årets båd i Europa. Det er niende gang prisen uddeles, og tidligere sejlere, der har vundet prisen, har været Loïck Peyron, Jimmy Spithill, Clarisse Crémer, François Gabart, Carolijn Brouwer og Boris Herrmann.

Den 29-årige Pavlo Dontsov var i Valencia i Spanien for at træne med en gruppe ukrainske optimistsejlere, da Rusland angreb Ukraine den 24. februar 2022, skriver seilmagasinet.no

Børnenes forældre ønskede ikke, at jollesejlerne skulle vende tilbage til deres hjemland, så træneren fik til opgave at holde dem sammen. Han holdt børnene væk fra lidelserne i Ukraine og gav de unge atleter mulighed for at fortsætte med at sejle og forsvare landets ære i regattaer.

Gruppen bestod af syv optimistsejlere mellem 9 og 15 år samt en 18-årig ILCA-sejler.

Gruppen rejser videre til Gardasøen, men så var pengekassen tom, men der blev foretaget en indsamling så børnene kunne fortsætte med at sejle, og undgå at vende hjem til et krigshærget land.

Sejlerne blokerede for russisk oligark

Børnene fik enorm opmærksomhed, da de blokererede for oligarken Roman Abramovich superyacht "Solaris" i Bodrum, Tyrkiet, da den skulle lægge til kaj. Se video i toppen.

Pavlo Dontsov modtog prisen sammen med den 15-årige optimistsejler Sviatoslav Madonich og hans far Slava Madonich til stående bifald fra publikum. Die Yacht, der står bag prisen, præsenterede også en video fra miljøet, som ses her på siden.

content-loader
content-loader
content-loader