Gå til hoved-indhold
Store både
Oligarken Alisher Usmanovs superyacht Dilbar blevt beslaglagt i sidste uge. Foto: Wikipedia

Oligark fyrer 96 mand stor besætning fra 512 fods superyacht

96 mand store besætning på den private yacht Dilbar er blevet fyret, da der ikke er råd til lønninger efter EU's sanktioner har slået til overfor russiske oligarker.

Af Troels Lykke |

Nyheden om, at oligarken Alisher Usmanovs superyacht Dilbar var beslaglagt, blev en verdensnyhed i sidste uge. Han var den første af de virkelig berømte oligarker og venner i Kremls inderkreds, der blev ramt hårdt af sanktionerne.

Nu viser det sig, at hele den 96 mand store besætning på den private yacht er fyret. Årsagen er, at der ikke er penge til at betale lønningerne. 

Den ultimative statusgadget

Den 512 fod lange (156 meter) Dilbar har et slagvolumen på omkring 16.000 tons. Den blev bygget på det prestigefyldte Lürssen-værft i Tyskland og kostede næsten 4,4 milliarder danske kroner.

Det betyder, at skibet har en årlig driftsomkostning på mindst 423 danske millioner.

Lønudgiften er således kun en del af den store udgift ved at drive en yacht som denne. Det forklarer også, hvorfor superyachter i denne klasse er oligarkernes ultimative statusgadget - det er ganske enkelt ikke muligt at købe noget, der imponerer alle andre mere end en superyacht.

Aktiver indefrosset i Storbritannien

Lønningerne på disse skibe kan være lige under 2.000 dollars om måneden for simple opgaver som at vaske superyachten (dagligt fra top til bund) til meget store summer for officererne.

Syv russiske oligarker, heriblandt Roman Abramovich, fik ifølge Dagens Industri indefrosset deres aktiver af Storbritannien den 10. marts. Abramovich ejer flere superyachter, herunder den 164 meter lange Eclipse fra 2009 og den helt nye Solaris på 140 meter.

Læs også på Mirror her.

content-loader
content-loader
content-loader