Gå til hoved-indhold
Tur
I det gode skib ”Atreju” sejlede de ud på de 7 verdenshave den 7. juli 2019 og fortøjede deres 43 fods sejlbåd i cirka 30 lande – undervejs – jorden rundt.

Bækholm familiens flytning hjem fra hovedstaden til Svendborg tog 1451 dage efter jordomsejling i 30 lande

Rigtig mange unge familier vælger Svendborg i disse år, når arbejdsliv og familieliv skal forenes – så byen oplever en solid fremgang i befolkningstallet. Troels Lignell Bækholm og Sanne Ørnebjerg og deres datter Sally ankommer i sydfynske by lørdag 8. juli 2023 i 43 fods sejlbåd.

Af Nicolai Lassen |

Bådebygger Troels Lignell Bækholm og Sanne Ørnebjerg og deres dengang 3 år gamle datter Sally Lou træf også den fælles beslutning i 2019. Altså at rive rødderne op i det fancy havnemiljø i Københavns Sydhavn og flytte hjem til deres fælles fødeby - Svendborg.

Hvor mange andre familier fortæller flyttemanden at køre over Storebælt, dreje til venstre ved Odense og så stoppe før flyttebilen ramme kajkanten i Svendborg, valgte Troels, Sanne og Sally Lou en noget længere omvej.

7 verdenshave den 7. juli 2019

I det gode skib ”Atreju” sejlede de ud på de 7 verdenshave den 7. juli 2019 og fortøjede deres 43 fods sejlbåd i cirka 30 lande – undervejs – jorden rundt.

På Facebook: ”En hel verden venter” kan du følge rejsen i selskab med 3500 andre følgere.

Grundet verden faktisk er stor og pandemien skabte massive udfordringer – har det taget 1451 dage - at flytte hjemmet fra havnemiljøet i hovedstaden til Svendborg.

Sally Lou har taget børnehaven, 0 og 1 klasse ude på de lokale skoler i Langtbortistan, ellers blev der dagligt ringet ind til hjemmeundervisning ombord på de lange stræk undervejs. Efter sommerferien starter Sally Lou, så i 2. klasse på Tåsinge Skole.

Troels er en erfaren langturssejler, og det Bækholm senior - Troels' far - der byggede skibet: ”Atreju”, som blev søsat første gang i 1996 på den hedengangen Jacobsen Plads i Troense.

Sanne har lært at multitaske

Sanne vover selv den påstand, at hendes tålmodighed er blevet finpudset på de 4 års sejlads. Omstillingsevnen er knivskarp og hænderne mere end villige til, at tage fat på stort og småt. Nu skal Sanne finde beskæftigelse i Svendborg og siger:

”At navigerer vores fællesskab rundt i cirka 30 lande, har forstærket mine evner inden for kommunikation og multitasking samt, at have mange bolde i luften – uden at tabe en eneste af dem!”

Kommer til Svendborg 8. juli

Nu vender sejlerfamilien hjem efter turen kloden rundt, lørdag den 8. juli til Jessens Mole – flydebroen foran havnekontoret præcis kl.12.00. Planen fortæller at de bliver mødt af lokale sejlere, som følger dem den sidste sømil fra Svendborgsund broen og ind til anløb på Jessens Mole. Alle er velkommen.

Velkomstkomiteen arbejder på et større arrangement på molen i samarbejde med havnekontoret og med god hjælp fra Event Svendbor,  familien og de mange Facebook følgere. (Se hvor sejlerne er lige nu.)

content-loader
content-loader
content-loader