Gå til hoved-indhold
Tur
Papeete ligger i Fransk Polynesien og er hovedstad på øen Tahiti. Byen har 26.926 indbyggere og ligger ud til vandet med Tahitis største havn.

Julekort fra Troels, Sanne og Sally Lou på Papeete i Fransk Polynesien

Selvom familien Ørnebjerg Bækholm er under varmere himmelstrøg i deres 43-fods stålbåd, er der juletraditioner, som de holder fast i. Minbaad.dk's journalist, Cille Rosentoft, har været i kontakt med familien lillejuleaften. Her kommer et julekort fra Stillehavet.

 

Af Cille Rosentoft |

Troels, Sanne og Sally Lou skriver fra Stillehavet:

Vi ligger nu i Papeete Marina og dyrker julen. I år har vi helt bevidst valgt at ligge i marina henover jul og nytår. Sidste år var vi for anker i Taiohae på Nuku Hiva.

Det var en rigtig dejlig tid, men i år ville vi gerne have lidt mere “storby” med julemarkeder, julelys og ikke mindst nogle meget velassorterede supermarkeder. Vi synes også, at det er rart at ligge lidt i havn efter otte måneder for anker.

Plastiktræ og julekalender

Juleaften skal vi spise and, rødkål, rødvinssovs, kartofler og naturligvis risalamande med mandelgave. Efterfulgt af dans i bare tæer.

Selvom vi er i varmen, og det kan være svært at komme i den rette stemning, forsøger vi at holde fast i nogle af de dejlige juletraditioner hjemmefra.

Det betyder, at vi har set julekalender hver dag, vi har brændt kalenderlys og har haft kalendergaver til Sally Lou.

Der er pyntet op ombord, og vi har også et 50 cm juletræ i plastik. Det fik vi foræret af en anden dansk båd sidste år. Faktisk dansede 25 glade danskere rundt om netop det juletræ sidste år på havnen i Nuku Hiva - til stor undren for de lokale.

Stort afsavn til familien

Selvom julen er en fantastisk tid, er det også den tid, hvor vi savner vores hjem i Danmark mest. Både Sanne og jeg (Troels) kommer fra familier, hvor julen virkelig bliver gjort hyggelig og, og hvor familien samles.

I skrivende stund er det den 23. december, og nisserne har igen været her i nat med gave til Sally Lou. Nu skal de sidste indkøb gøres, inden julefreden rigtig kan sænke sig. 

Det skal dog siges, at stressniveauet langtfra er det samme som hjemme i Danmark, så vi når det nok.

Ingen corona-stress

Der er heller ikke lige så meget stress over corona her, hvor vi er. Hvis vi ikke skulle gå med mundbind i butikkerne, så ville vi i hverdagen ikke vide, at der fandtes corona.

Det fylder absolut intet i vores hverdag. Men det fylder dog en del, når vi ser danske nyheder, og her går tanker til venner og familie.

Glædelig jul til alle fra hele familien Ørnebjerg Bækholm

Troels, Sanne og Sally Lou

content-loader
content-loader
content-loader