Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlerne fra XP33 Hendrix, var igen de hurtigste til Hven Rundt ved Nat. Foto: Per Hegaard

XP33 Hendrix vinder Hven Rundt ved Nat 2023 foran 86 både - største kapsejlads i Sejlklubben Københavns historie

XP33 Hendrix vandt også sejladsen i 2022 – med stort set samme besætning: Peter Maagøe Petersen (skipper), Lars Bechsgaard, Poul Junker-Poulsen, Henrik Kromann Knudsen, Frederik Frigast Frederiksen, Morten Brix Vestergaard og Thomas Plum

Af Troels Lykke |

Til minbaad.dk fortæller Peter Maagøe Petersen fra kapsejleren XP33 Hendrix, om dette års kapsejlads: 

- Det var en helt igennem skøn aften/nat på Sundet med en stor og perfekt planlagt bane på 36 sømil startende med frisk spilerskæring fra Svanemøllen til Hven (om bagbord). Derfra var der et meget langt kryds , på 14 sømil til Pinhättan ved svenskekysten. Da vi skulle hjem til Svanemøllen igen, blev det med spiler agten for tværs. Vi kom i havn kl. 00.14.53 efter næsten 6 timers sejlads. 

Der var aftenen igennem frisk til mellem vind, 5-7 sekundmeter fra sydøst, det var lunt for årstiden (15-18C) og den klareste stjernehimmel.  Der var morild i vandet! – absolut en magisk oplevelse at sejle i mørke med lys fra kysterne, fra stjernehimlen og pletvis ”havets nordlys” i kølvand og skumtoppe.

Der var delvis samling af størstedelen af feltet nordvest for Hven og deraf følgende tæt fight på kryds på vejen mod Pinhättan. Vi havde god fart på alle halser og på trods af at loggen og vindmåling i længere perioder satte ud (tang?) lykkes vi med i mørke at få trimmet båden til noget nær topfart aftenen igennem.

Der var en del strøm at holde øje med, og det er vores indtryk, at de både som holdt over mod Sverige fik fordel ift. de både som holdt ren en sydlig kurs fra Hven for sent at slå over mod Sverige.

Link til endelig resultatliste

Sejladsen kan også genafspilles på RaceQS.

content-loader
content-loader
content-loader