Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
The Ocean Race 2022-23 - 27 June 2023. Team Holcim - PRB arriving to Genova, Genoa, Italy.

Holcim-PRB missede førsteplads på sidste ben mod Genova - i dag skal jury afgøre hvem der vinder The Ocean Race

En juryafgørelse skal offentliggøres i dag torsdag efter kollisionen mellem 11th Hour Racing Team og Guyot ved starten i Haag. Dette vil afgøre den samlede placering The Ocean Race 2023. Holcim-PRB tabte kort før mål til Malizia og Biotherm, de førte ellers i 99 procent af tiden.

 

Af Troels Lykke |

Det er et stort nederlag for for de schweiziske IMOCA-sejlere, Holcim-PRB, som ellers hårdt kæmpede for at vinde den intense kapsejladser på 2.200 sømil fra Haag til Genova.

Men tyske Team Malizia vandt 7. etape fra Haag til Genova efter 2.768 sømil efter 11 dage og 19 timers sejlads.  

Skipper på Holcim-PRB, Benjamin Schwartz, der fra Aarhus afløste den anklagede Holcim-PRB skipper Kevin Escoiffier (om upassende opførsel overfor en kvinde , forklarer om skuffelsen i en sejlads, hvor de stort set førte hele tiden fra Haag.

 «Vi er selvfølgelig lidt skuffede, da vi var i spidsen gennem hele løbet. Men sådan er kapsejlads. Nogle gange vinder du, nogle gange taber du. Vi var ikke langt fra at vinde, men til sidst blev vi nummer tre. Malizia havde et fantastisk løb, tillykke til dem. Det sværeste var at se vores rivaler komme tilbage dag efter dag, og vi gjorde en stor indsats i forhold til kravene til besætningen, båden og strategien. Vi sparede os ikke for manøvrer Desværre var vi ikke i stand til at kontrollere feltet tilstrækkeligt i aftes, da de var lidt længere nede end os. Vi troede ikke, de ville få den vind, de fik. Da de begyndte at ramme den, var det umuligt for os at få den. Bag dem så vi hjælpeløst sejladsen, » analyserer skipper Benjamin Schwartz, der indrømmer at have haft en fantastisk tid om bord med Holcim-PRB-besætningen.

Denne ankomst til Genova afslutter næsten seks måneders kapsejlads, som Team Holcim-PRB har gennemført med ekstremt engagement i sin første deltagelse i deres første bemandede jordomsejling, den legendariske begivenhed inden for havkapsejlads. Med to sejre på første og anden etape, og på trods af en mastebrud kort efter starten i Itajaí på fjerde etape, leverede holdet en spektakulær præstation gennem hele stævnet, hvor størstedelen af bådene lå forrest. 

Jury bestemmer nu

En juryafgørelse offentliggøres i dag torsdag efter kollisionen mellem 11th Hour Racing Team og Guyot ved starten i Haag. Dette vil afgøre den endelige samlede placering for denne 2023-udgave af The Ocean Race.

Lige nu har PRB-Holcim et point mere end 11th Hour Racing før jury holder møde i dag.

Se stillingen pt. før protest (kl. 13.50 den 28.6.)

www.theoceanrace.com/en/scoreboard

content-loader
content-loader
content-loader