Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der kom et kæmpe hul i 50 mio. kroner båden, 11th Hour Racing, efter den anden IMOCA 60er blev sejlet ned i Haag i Holland, i starten mod Genova. Foto: The Ocean Race

Dansk jurymedlem Line Juhl skal være med til at bestemme om 11th Hour Racing vinder The Ocean Race

Mens feltet i The Ocean Race nærmer sig Genova og afslutning på jordomsejlingen bliver der en høring af holdene, hvor seks jurymedlemmer vil stå for høringen. 38-årige Line Juhl er med. - Hun er en meget respekteret international dommer, siger direktør i Dansk Sejlunion, Christian Lerche.

Af Troels Lykke |

Onsdag meddelte Phil Lawrence, regattadirektøren for The Ocean Race, at World Sailing International Jury foreløbigt har planlagt høringen til 11th Hour Racing Teams anmodning om  Redress (point-godtgørelse, red.) den 29. juni kl. 10.00. Det vil være en personlig høring i Genova .

Da resultatet af 11th Hour Racing retsmødet kan påvirke hele feltet, er den internationale jury forpligtet til at lave en så retfærdig som som muligt for alle berørte både og ønsker derfor at give hele IMOCA-feltet ret til at være til stede ved høringen. fremlægge deres synspunkter og stille spørgsmål.

Derfor vil den internationale jury, der handler under kapsejladsreglerne for sejlads 60.3(b), samtidig overveje  til Team Holcim-PRB, Team Malizia, Biotherm og GUYOT-miljøet - Team Europe efter kollisionen i starten af 7. etape.

Hændelsen resulterede i, at både 11th Hour Racing Team og GUYOT envrionnement - Team Europe trak sig fra benet med skade og 11th Hour Racing Team efterfølgende indgav en anmodning om erstatning.

GUYOT-teamet sejler til sin hjemmehavn i Frankrig, mens 11th Hour Racing Team lavede reparationer på sin IMOCA og er på vej mod Genova med den hensigt at sejle det sidste In-Port-race den 1. juli.

Christian Lerche: Line er en yderst kompetent dommer

38-årige Line Juhl, kommer oprindelig fra Aalborg Sejlklub, hvor hun stadig er medlem. Og hun har været international dommer siden 2015 og var udpeget til Tokyo 2020 International Jury, hvor hun deltog.

Christian Lerche, direktør for Dansk Sejlunion, fortæller at Line Juhl er yderst kompetent. Hun sidder også i International Racing Rules Committee, der er et sted som fastlægger regelgrundlaget for sejlsporten.

- Line er blandt verdens bedste regeleksperter og er skarp til protestarbejde og dømning på vandet, siger Christian Lerche i dag til minbaad.dk.

Se video i bunden, hvor man fra 05.21 begynder at tale om sagen angående point-godtgørelse. Bouwe Bekking, 8 gange jordomsejler, udtaler sig om sagen.

World Sailing International Jury består af seks jurymedlemmer, herunder juryformand Andres Perez. Hele juryen er her:

Andrés Pérez IJ/IU ESP (formand)
Chris Atkins IJ/IU GBR (næstformand)
Pauline Den Burger IJ NED
Line Juhl IJ DEN
George Priol IJ FRA
Sofia Truchanowicz IJ/IU POL

 

IMOCA resultat efter 6. etape med mål i Haag:
1. 11th Hour Racing Team -- 33 point
2. Hold Holcim-PRB -- 31 point
3. Team Malizia -- 27 point
4. Biotherm -- 19 point
5. GUYOT environnement - Team Europe -- 2 point

Følg bådene på TracTrac

theoceanrace.com

content-loader
content-loader
content-loader