Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Denmark SailGP Team presented by ROCKWOOL helmed by Nicolai Sehested in action on Race Day 1 of the ITM New Zealand Sail Grand Prix in Christchurch, New Zealand. Saturday 18th March 2023. Photo: Bob Martin for SailGP. Handout image supplied by SailGP
Kapsejlads

Man er ikke i tvivl om skuffelsen hos det danske F-50 hold efter 8. plads i Christchurch

Se 8 minutter behind the scenes video med det danske Rockwool-hold. Man er ikke i tvivl om, at det danske hold er skuffet over deres præstation og frustreret over situationen. Vi håber Danmarks mest professionelle hold kommer tilbage på sporet i USA i maj.

Af Troels Lykke |

Det danske hold fik en samlet ottendeplads i det newwzealandske stævne efter en frustrerende række sejladser, hvor tekniske problemer og underpræstationer betød, at indsatsen blev en skuffelse. Det canadiske SailGP-hold blev, som vinder af sin første event nogensinde, hyldet for sin sejr.

Sehested sagde:

"Vi er skuffede. Vi har netop haft en debriefing, hvor vi prøvede at finde ud af, hvorfor vi ikke kunne gøre de ting, vi gerne ville derude. Vi forsøgte at ændre et par ting efter i går – og selvom vi var bedre på nogle områder, kunne vi bare ikke gøre det rigtigt i dag."

 Manglende træning giver holdet udfordringer

Flere af holdene tog hul på eventen i Christchurch uden træning, da der var udsigt til for hård blæst under den sædvanlige træningssejlads fredag.

»Det er klart, at manglende forberedelse og opvarmning ikke fungerer for os,« siger Sehested.

"Denne tid på året er svær i Danmark, hvilket betyder, at det ikke er den store mulighed at sejle derhjemme. Derimod kan de andre hold hernede sejle hele tiden."

Skal blive bedre før San Francisco

Han fortsætter:

”Vi skal finde ud af, hvordan vi kan forberede os bedre til San Francisco. Hvis vi ikke kan begynde på samme niveau som de andre hold, ender vi i problemer. Jeg har ikke svarene lige nu, men jeg finder dem.”

Selvom det statistisk set stadig er muligt at komme i finalen i USA's Sail Grand Prix den 6.-7. maj, ser Sehested den næste event som en perfekt mulighed for at træde ind i sæson 4 og skyde den af på alle parametre.

"Når feltet sejler, som den gør, tror vi ikke, det er realistisk for os at nå finalen i år," forklarer han.

"Men San Francisco er vigtig. Vi forsøger at blive bedre, især i stærk blæst, og derfor er det en fantastisk mulighed for at komme hurtigere fra start i vores plan for Sæson 4."

Se sejlads på TV 2 Play

Slutstilling ITM New Zealand Sail Grand Prix

  1. Canada SailGP Team
  2. New Zealand SailGP Team
  3. Australia SailGP Team
  4. Emirates Great Britain SailGP Team
  5. France SailGP Team
  6. United States SailGP Team
  7. Switzerland SailGP Team
  8. Denmark SailGP Team presented by ROCKWOOL
  9. Spain SailGP Team
content-loader
content-loader
content-loader