Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
- Når feltet sejler, som den gør, tror vi ikke, det er realistisk for os at nå finalen i år," forklarer skipper Nicolai Sehested.Foto: Simon Bruty

Skuffet Sehested slutter på 8. plads i New Zealand med F-50 hold

Det ROCKWOOL sponsorerede SailGP-hold afslutter en hård weekend på vandet i New Zealand i kampen om at nærme sig topplaceringerne. Holdet stødte ind i flere udfordringer, da F50-katamaranerne sejlede de SailGP-løb i New Zealand. Canda vinder foran New Zealand.

Af Troels Lykke |

Det danske hold fik en samlet ottendeplads i det newwzealandske stævne efter en frustrerende række sejladser, hvor tekniske problemer og underpræstationer betød, at indsatsen blev en skuffelse. Det canadiske SailGP-hold blev, som vinder af sin første event nogensinde, hyldet for sin sejr.

Sehested sagde:

"Vi er skuffede. Vi har netop haft en debriefing, hvor vi prøvede at finde ud af, hvorfor vi ikke kunne gøre de ting, vi gerne ville derude. Vi forsøgte at ændre et par ting efter i går – og selvom vi var bedre på nogle områder, kunne vi bare ikke gøre det rigtigt i dag."

Når han tænker på kapsejladsens andendag, indrømmer Sehested:

"Vi var lidt uheldige med, at vores skærm ikke fungerede under 4. sejlads, hvilket betød, at vi fik en boundary penalty, uden at vide det. Da vi endelig fandt ud af det, måtte vi gå fra at ligge i spidsen til sidstepladsen. I en felt, der er så god, er det svært at komme tilbage igen. I 5. sejlads fik vi bare ikke tingene til det niveau, vi skulle."

More Speed Less Plastic når milepæl

På trods af det skuffende resultat i New Zealand nåde det danske ROCKWOOL sponsorerede SailGP-hold den tredje højeste hastighed i Lyttelton Harbour, da holdet ramte 85,9 km/t. Det betyder, at 859 kg plastaffald bliver fjernet fra havet som en del af More Speed Less Plastic-initiativet med ROCKWOOL og One Ocean Foundation.

Eventvinderne, det canadiske SailGP-hold, fik weekendens topfart og ramte 88,2 km/t, hvilket betyder, at One Ocean Foundation kommer til at opsamle 882 kg plastik på vegne af holdet og dets sponsor OceanWise.

Det betyder, at der er blevet opsamlet mere end fem tons affald, siden det danske hold lancerede initiativet More Speed Less Plastic i Singapore for to måneder siden. Resultatet er opnået i samarbejde med tre andre hold; det newzealandske SailGP-hold, det schweiziske SailGP-hold og det canadiske SailGP-hold.

"Det er enormt tilfredsstillende at ramme denne milepæl med More Speed Less Plastic, og det er fantastisk, at nogle af vores konkurrenter har hjulpet os mod et imponerende mål. SailGP handler om kamp på vandet og om samarbejde for at redde det – og med hjælp fra ROCKWOOL og One Ocean Foundation gør vi en stor forskel sammen, når vi sejler om kap."

Danskerne ligger stadig på en samlet andenplads på SailGP's banebrydende Impact League-rangliste, når sæsonens sidste events nærmer sig. Sidste års vindere, New Zealand, fører ranglisten, der vurderer alle hold på deres bæredygtighedsinitiativer under hvert SailGP-event.

 Manglende træning giver holdet udfordringer

Flere af holdene tog hul på eventen i Christchurch uden træning, da der var udsigt til for hård blæst under den sædvanlige træningssejlads fredag.

»Det er klart, at manglende forberedelse og opvarmning ikke fungerer for os,« siger Sehested.

"Denne tid på året er svær i Danmark, hvilket betyder, at det ikke er den store mulighed at sejle derhjemme. Derimod kan de andre hold hernede sejle hele tiden."

Skal blive bedre før San Francisco

Han fortsætter:

”Vi skal finde ud af, hvordan vi kan forberede os bedre til San Francisco. Hvis vi ikke kan begynde på samme niveau som de andre hold, ender vi i problemer. Jeg har ikke svarene lige nu, men jeg finder dem.”

Selvom det statistisk set stadig er muligt at komme i finalen i USA's Sail Grand Prix den 6.-7. maj, ser Sehested den næste event som en perfekt mulighed for at træde ind i sæson 4 og skyde den af på alle parametre.

"Når feltet sejler, som den gør, tror vi ikke, det er realistisk for os at nå finalen i år," forklarer han.

"Men San Francisco er vigtig. Vi forsøger at blive bedre, især i stærk blæst, og derfor er det en fantastisk mulighed for at komme hurtigere fra start i vores plan for Sæson 4."

Se sejlads på TV 2 Play

Slutstilling ITM New Zealand Sail Grand Prix

  1. Canada SailGP Team
  2. New Zealand SailGP Team
  3. Australia SailGP Team
  4. Emirates Great Britain SailGP Team
  5. France SailGP Team
  6. United States SailGP Team
  7. Switzerland SailGP Team
  8. Denmark SailGP Team presented by ROCKWOOL
  9. Spain SailGP Team
content-loader
content-loader
content-loader