Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det danske hold med kaptajn Frederik Korsgaard og co. Foto: Anja Dahl Hansen
Kapsejlads

Danskerne nåede aldrig i mål i Nations-VM: Vi skulle aldrig have sejlet, siger irriteret Høj Jensen

Danmark lå på en delt andenplads, men blev snydt da englændere ikke fik straf ved første krydsmærke, men siden døde vinden og danskerne nåede som de eneste ikke i mål ved SSL Gold Cup, hvor der var under 2 m/sek. vind. I dag sejler det danske landshold igen på Gran Canaria.

Af Troels Lykke |

Briterne med prof-sejleren Ian Williams, mangedobbelt verdensmester i matchrace, vandt atter igen ved Nations VM, i SSL Gold Cup, selvom han og holdet, der tæller en masse RC44-prof-sejlere, der kender SL 47eren (RC 44, red.), skulle have haft en straf, det kom fra kommentatoren og selvfølgelig også fra Claus Høj Jensen, der styrer for det danske hold.

Jeg havde ramt Ian Williams

Ved første opkryds i tirsdagens sejlads kom britiske Ian Williams op til mærket på bagbord halse, inden for trebåde-cirklen og vendte ulovligt alt for tæt på Claus Høj Jensen.

- Jeg havde ramt ham, hvis vi ikke var gået op i vinden, det var uforståeligt at han ikke fik en straf. Vi har endda fået af vide hernede, at vi ikke må sejle tæt i de dyre både, siger Høj Jensen til minbaad.dk.

Han er stadig fattet, selvom holdet aldrig kom i mål, de manglede ti sekunder før de var kommet over mål,  de fik nul point i stedet for 1 point for en sidste og 4. plads,, det skete efter danskerne røg i et slemt vindhul. Nu har de to sidstepladser og det ser svært ud, da kun de to første både går videre.

Missede stor træningslejr i Schweiz

- Vi skal klare os godt i onsdagens sejlads og torsdag skal vi vinde, der er der dobbeltpoint, det er eneste måde vi nu kan komme videre på i stævnet. Vi har nu fået en bedre rytme og gik bedre på kryds, vi sejlede med mere slæk på tingene. Men vi er her for at lære, vi har jo ingen timer i båden, havde vi været med før i år, kunne vi have trænet i bådene på en stor træningslejr i Schweiz, men de tidligere danskere, der var involveret gjorde det ikke (og siden gav de op, Jonas Høgh-Christensen, red.).

Det danske landshold, der var før Frederik Korsgaard-holdet, har dermed ladt de næste i stikken.

Om sejladsen siger Høj Jensen.

- Vi skulle aldrig have sejlet i dag, der var under 2 m/sek. Vi har jo fredagen som reservedag, siger rorsmanden.

Se onsdagens sejlads her: youtube.com/@Starsailors

To hold går videre efter torsdagens sejlads

De to bedste fra hver gruppe kvalificerer sig til at møde holdene fra det næste lag, hvor landene på ny tørner sammen i grupper af fire. Danmark møder i Frankrig, England og Malaysia frem til torsdag.

Til sidst sejles semifinalerne i to grupper af fire nationer, hvor de to vindende både fra hver går videre til den altafgørende finale. Semifinaler og finaler sejles lørdag den 2. og søndag den 3. december.

Holdet med Høj Jensen ved rattet

Holdkaptajn Frederik Korsgaard fra KDY sejler med som gast, mens rorsmand på det danske hold bliver den 11. dobbelte verdensmester i H-båd, Claus Høj Jensen, mens de øvrige gaster er fordækker Mads Christian Taatø, storsejlsgast Jacob Guhle, grinder Frederik Dahl Hansen, trimmer Skipper Hermansen, Kristian Præst og pitman Morten Harmsen.

Resultater

content-loader
content-loader
content-loader