Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Danmark fik gode starter i 3. og 4. sejlads. Foto: Gilles Morelle
Kapsejlads
Det danske hold. Foto: Anja Dahl Jensen

Frederik Dahl Hansen, gast på dansk SSL Gold Cup båd: Vi manglede timer i SSL 47eren men har plan for fremtiden

Danmark viste tænder på kryds, men tabte alle sejladser i SSL Gold Cup, men det er logisk nok: Alle andre hold havde nemlig forinden været i Schweiz og træne, forklarer Frederik Dahl Hansen, grinder om bord på kaptajn Frederik Korsgaards hold, der blev styret af Claus Høj Jensen.

Af Troels Lykke |

Danmark deltog i SSL Gold Cup på Gran Canaria i sidste uge. De sejlede fire sejladser og tabte alle i kvartfinalen.

De to første sejladser var i let luft og båden i under 2 m/sek. var meget anderledes at styre, end andre både, forklarer Claus Høj Jensen, der dog fik fart i 3. og 4. sejlads og var med helt fremme på en 2. plads ved første krydsmærke, efter god fart og taktik, men på læns gik det mindre godt. 

For i 3. sejlads fik det danske hold en straf for at skubbe bovsprydet ud for tidligt og i 4. sejlads kom der fejl, da gennakeren skulle sættes. Noget der kostede to andenpladser.

Frederik Dahl Hansen, verdensmester-gast i H-båd for Claus Høj Jensen, forklarer om håndteringen af SSL 47eren.

- I sidste og 4. sejlads, fik vi igen lidt vind at sejle på, men da vinden stille og roligt aftog i løbet af dagen, var bådene rigget med den lille fok, som egentlig er beregnet til plus 12 knobs vind, så trods vi havde vind, var det igen nye forhold, da vi tidligere har sejlet med genuaen. Men vi har nogle gode opkryds, med god fart i båden, men da manøvrerne blev tætte, laver vi for mange fejl, grundet manglende timer i båden, og det koster virkelig dyrt.

Og der var forskel på holdenes forberedelser.

- Alle de andre teams har været i Schweiz og træne, og gasterne på den britiske båd sejler enten RC44 serien, så det er virkelig svært at matche dem, når vi ingen tid har haft i båden. Det har dog været et helt fantastisk stævne, og der bliver virkelig lagt energi og timer i at gøre sejlsporten attraktiv, siger Frederik Dahl Hansen.

Men Frederik, hvad med fremtiden og et dansk SSL-hold til nations-VM? Er I klar igen til nations-vm?

- Ja, vi Vi skal se om vi kan komme til Schweiz og træne, vi har snakket lidt med manden bag stævnet, og han har to både liggende ved Grandson, på Neuchatel søen, hvor de har hovedkvarter, som primært skal bruges til træning, for de forskellige nationer. Der bliver sejlet EM i Funchal på Madeira i 2025, og VM i Asien i 2027. Det kunne være rigtigt sjovt, men det kræver træning i bådene først.

Ungarn vandt i øvrigt nations-VM, SSL Gold Cup 2023 - se resultater.

Holdet med Høj Jensen ved rattet

Holdkaptajn Frederik Korsgaard fra KDY sejlede med som gast, mens rorsmand på det danske hold var den 11. dobbelte verdensmester i H-båd, Claus Høj Jensen, mens de øvrige gaster var fordækker Mads Christian Taatø, storsejlsgast Jacob Guhle, grinder Frederik Dahl Hansen, trimmer Skipper Hermansen, Kristian Præst og pitman Morten Harmsen.

content-loader
content-loader
content-loader