Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Lørdag den 4. februar kl. 11-14 kan du møde Leonora og Sissel hos Jakob Jensens bådeværft.

Mød Leonora og Sissel på Jakob Jensens Bådeværft - kvinderne kæmper med båden og pengene

Leonora og Sissel fortæller om vejen til jordomsejlingen, som har budt på op- og nedture, men som har været lærerig. Det sker lørdag den 4. februar hvor Jakob Jensens Bådeværft + Sails Support holder åbent hus, hvor også Emil Midé Erichsen fortælle om sit sejlereventyr.

 

Af Cille Rosentoft |

Det er fredag morgen og jeg har en aftale med de to unge kvinder, som lige nu kæmper for at finansiere deres nyopdagede reparation. Jeg skal have en update på reparationer, auktion og indsamling.

Både Leonora og Sissel er helt trætte og stirrer tomt ud i luften, men de har også rigeligt at se til. De arbejder i døgndrift og har kun lige to timer til at mødes med mig for at holde mig opdateret.

Heldigvis når vi både omkring den aktuelle status, drømmene og fremtiden og trætheden skiftes ud med spænding over alt dét, der venter dem.

Vi taler om, hvor de var på samme tidspunkt sidste år og hvor de er om et år. For et år siden var båden endnu ikke købt og de anede ikke, hvor stejl en læringskurve 2022 ville byde på. Om et år har de krydset Atlanterhavet og sidder i Caribien og er i fuld gang med deres eventyr. På den måde er tiden en fascinerende størrelse.

Vi vil danse gennem verden med vores venner

Vi vender tilbage til her og nu. Sissel og Leonora er fattede og er ved at lande i deres nye situation, hvor bådens reparationer har slået bunden helt ud af budgettet. De er ikke holdt op med at drømme og arbejder benhårdt på at nå deres mål med afgang fra Danmark den 9. juli 2023.

Følelserne svinger hos dem begge og der er ikke meget leverpostej og hamsterhjul over den hverdag, som de lever lige nu og som de har foran sig de næste mange år.

- Når man satser hele sit liv på så stort et projekt, så er alle følelserne ude på tøjet. Når det går dårligt, så går det RIGTIG dårligt. Så er det virkelig frustrerende, ubehageligt og lidt med en følelse af nederlag. Der er ret stor forskel på, om månedens problem er, at man har smadret sin iPhone skærm, eller har en inderliner reparation til en kvart million, forklarer Leonora og Sissel og fortsætter:

- Der er mange følelser involveret og det lægger grobund for langt flere søvnløse nætter og bekymringer. Men når det går godt.. og det gør det jo også - så er det til gengæld den VILDESTE følelse nogensinde. En følelse vi aldrig ville opleve i et liv, hvor ugens højdepunkt er en biograftur med vores venner. En følelse der ikke på nogen måde kan forklares og i hvert fald slet ikke erstattes. En biograftur med vores venner er også virkelig dejligt. Men forestil dig at danse hele vejen gennem verden, med de samme venner. På din båd. Det er fandme fedt.

Foredrag hos Jakob Jensens Bådeværft + Sails Support

Leonora og Sissel tilbringer de fleste af deres vågne timer hos Jakob Jensens bådeværft, hvor de er i fuld gang med at lave alle de reparationer, som de selv kan stå for. Resten sørger det dygtige team hos bådeværftet for.

Du har mulighed for at komme og hilse på Leonora og Sissel og høre dem fortælle om vejen til jordomsejlingen.

Det foregår lørdag den 4. februar kl. 11-14 hos Jakob Jensens bådeværft i den store hal ved bådehotellet. Det er helt gratis at deltage og du kan udover at møde Leonora og Sissel også høre Emil Midé Erichsen fortælle om sit sejlereventyr og blive inspireret af udstillere. Hvis du vil deltage, skal du bare skrive til værftet på info@jjbv.dk for tilmelding, så er der nemlig kaffe og sandwich nok til alle, fortæller Leonora og Sissel.

I deres fortælling på dagen, er der fokus på, hvorfor de vil afsted, hvad de vil opleve og hvorfor det for dem aldrig handler om at hive fire år ud af kalenderen. Det handler tværtimod om at gøre det modsatte: nemlig at sætte oplevelser ind på livskontoen. Du kan stille dem spørgsmål på dagen, hvis du brænder inde med noget.

Status på auktion og indsamling

Auktionen afsluttes søndag den 5. februar klokken 20.00 og du kan se hele navigationspakken lørdag den 4.februar hos Jakob Jensens bådeværft. Du har også mulighed for at lægge fysiske bud på dagen.

Læs mere om hvad navigationspakken indeholder her

Status på auktion: Højeste bud 20.000 kroner

Status på indsamling: 60.961,2 kroner

Leonora og Sissel har lige fra starten været transparente i alle valg, overvejelser og beslutninger. Det har ikke altid været nemt og det har de heller ikke lagt skjul på. Derfor er taknemmeligheden over den måde, de bliver modtaget på af stor betydning for Leonora og Sissel.

- Det er grænseoverskridende at gå ud og bede om hjælp på den måde, som vi har gjort. Det var bestemt ikke planen fra starten. Men det har været helt magisk at opleve alle de fantastiske mennesker, der har rakt en hjælpende hånd ud. Det er vi meget taknemmelige for og vi glæder os til snart at kunne sende spændende historier retur til alle, udtrykker Leonora og Sissel.

Hvis du ønsker at støtte via indsamlingen, kan det gøres her

content-loader
content-loader
content-loader