Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Båden som Leonora og Sissel netop har underskrevet en kontrakt på, er en Beneteau 50 (Bruce Farr design) fra 2002. Den stikker 2,4 meter, den er 15,5 meter lang og 4,5 meter bred. Privatfoto
Kort Nyt
Kort Nyt

I Rom har Leonora og Sissel fundet deres drømmebåd - en Beneteau 50

Efter flere forgæves forsøg, hvor en sælger sprang fra i overtiden, har de 23-årige Leonora Valentin og Sissel Therkildsen fra København nu underskrevet en kontrakt på en Beneteau 50. I dag flyver Leonora til Rom med Lars Olsen fra Baadtjek.dk. Læs her pigernes beretning om processen.

Af Cille Rosentoft |

Leonora og Sissel fortæller til Minbaad.dk:

Hold da på, hvor har denne her bådkøbsproces ikke været det letteste for os.

Det er syv måneder siden, at vi sad nede på vores Kaskelot i Skovshoved Havn og optog en video, som var startskuddet til hele projekt “Drømme i sigte”. Nemlig videoen hvor vi delte, at vi ville købe en båd og sejle jorden rundt.

Med sammenlagt 10.000 kr på vores konti var der rigtig lang vej til der, hvor vi står lige nu - nemlig stedet, hvor vi har underskrevet en købskontrakt på en 50 fods sejlbåd.

Takket være en masse mennesker, der har turde stole på, at vi kommer til at gennemføre denne her jordomsejling, og som har kunnet se energien i os, har vi fået hjælp nok til nu at stå med denne her båd.

Og med en god portion gæld er vi nu et kæmpe skridt tættere på vores livs eventyr.

Nu ejer vi en Beneteau 50

Båden, vi netop har underskrevet en kontrakt på, er en Beneteau 50 (Bruce Farr-design) fra 2002. Den stikker 2,4 meter, den er 15,5 meter lang og 4,5 meter bred. Med rulleforsejl, lazybag-system, 1000 liter vandtanke, 500 liter dieseltanke og en 100 hk Yanmar-motor er denne båd alt, vi turde drømme om - og lidt til.

Også denne købsproces trak tænder ud. Mange, mange timers telefonsamtaler og et par søvnløse nætter, fordi vi frygtede, at denne handel heller ikke ville gå igennem. Vi var faktisk bange for, at hele vores tidsplan var ved at skride, og vi måske skulle udskyde turen et helt år.

Men det lykkedes endelig, og nu er det “kun” besigtigelsen, der kan gå galt.

I dag flyver Leonora til Rom sammen med Lars Olsen fra Baadtjek.dk og en ekspert mere, og tirsdag skal vi prøvesejle og besigtige båden, inden den endelige overdragelse finder sted.

Så vi krydser alt, hvad vi har, for at der ikke dukker noget uforudset op.

Drømmene er i sigte

Der er sommerfugle i maverne hos os, og det er ubeskriveligt, hvor meget vi glæder os til at skulle sejle hende hjem fra den 11. april, hvis alt går efter planen (hvilket vi jo har erfaret, at det ofte ikke gør).

Planlægningen er i fuld gang, og vi skal til at finde en dygtig sejler med Y1-bevis, der vil hjælpe os med at sejle båden hjem, og som kan lære os en masse undervejs.

Roen i maven har været længe ventet, og på tirsdag efter besigtigelse kan vi forhåbentlig ånde lettede op. NU skal vi bare ud og sejle en masse, og få gjort vores hjertebarn klar til vores livs eventyr.

Hvis alting var let, så ville det jo ikke være særlig sjovt. Men nu kan vi mærke, at vores drømme virkelig er i sigte, og vi er så klar til at komme igang.

Leonora og Sissel har lovet Minbaad.dk en update, inden de sejler båden hjem fra Rom.

content-loader
content-loader
content-loader