Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Lørdag slutter VM i Melges 24 i Middelfart. Foto: Mick Anderson
Kapsejlads
Foto: Mick Anderson
Kapsejlads
Foto: Mick Anderson
Kapsejlads
Foto: Mick Anderson

Alt tyder på helt tæt afslutning på Melges 24 VM i Middelfart - båden PACIFIC YANKEE i front

Tyskere hiver en trold op af æsken med to førstepladser på næstsidste dag af VM i Melges 24. Amerikanske Drew Friedes har kurs mod guldet, men han er klar til blodig kamp på vandet lørdag. - Det var sgu en hård dag i dag, siger Kristian Kvid Sørensen, der sejler for en amerikaner. Se video.

Af Mick Anderson, Middelfart |

MIDDELFART: Fredagens tre sejladser på Lillebælt blev en følelsesmæssig rutchebanetur for mange af deltagerne ved Melges 24 World Championship 2023 - powered by Bunker One.

Som de foregående dage startede vinden med at være let og springende i sejladsområdet på Lillebælt syd for Fænø, og det gav en del udfordringer for både de professionelle og amatørerne i feltet.

Sgu en hård dag

- Ja, det var sgu en hård dag i dag. På vejen ud til banen besluttede vi egentligt, at vi ville sejle konservativt og gøre det sammen, som vi gjort de sidste par dage. Men vi fandt ikke de rigtige steder med vind på banen, samtidigt med at de andre tophold gjorde det godt, lyder det fra en skuffet dansker - Kristian Kvid Sørensen, der er bowman hos verdensmesteren fra 2015, amerikanske Chris Rast, der til VM sejler med en næsten ren dansk besætning.

De øvrige besætningsmedlemmer er Mads Poder, Joachim Aschenbrenner og italienske Matteo Ramian.

Indtil nu har det sammenbragte hold været med i kampen om guldet, men efter dagens tre sejladser og en syttende-, en attende- (fratrækker) og en niende-plads er holdet faldet ud af top-5 til syvendepladsen - hele 29 point efter amerikanske Drew Friedes, der har lagt sig komfortabelt i spidsen af stævnet med syv points forspring til nummer to, den forsvarende verdensmester Peter Duncan (USA).

- Det bliver meget vanskeligt at vinde noget tilbage i morgen. Men vi giver det vores bedste og håber, at den lovede stærke vind giver os nogle bedre resultater, siger Kristian Kvid Sørensen.

Det bliver en blodig kamp om guldet

Mens Chris Rast og hans danske besætning nærmest var i frit fald fra toppen af resultatlisten, kunne Drew Freides fra New York se tilbage på en turbulent dag med en 20. plads i første sejlads, der både bød på en dårlig start og en straf ved topmærket i første sejlads, og så en tredje- og en fjerdeplads i de to næste.

- Vi mente egentligt, at vi har retten vil vejen i situationen ved topmærket mod Peter Duncan, men vi turde ikke satse på at få ret i protestlokalet, så vi tog en strafrunde for at være sikre på at have rettet en eventuel fejl, forklarer Drew Friedes, der nu har et syv points forspring til nummer to men ikke føler sig sikker af den grund.

- Det bliver blodigt i morgen med masser af vind og bølger, men det er det, vi er bedst til, så vi er klar til angrebene fra alle dem, der også gerne vil til tops. Og det så vi, at tyskerne gerne ville i dag.

Han henviser til tyske Peter Karríe, som efter en halvsløj start på stævnet pludselig skiftede til den store klinge og vandt dagens anden sejlads, der blev skudt i gang af borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd Jensen. Tyskerne fortsatte succesen med en solid sejr i tredje sejlads og ligger nummer fjorten samlet. 

- Det passede os helt godt, at vinden tog til i løbet af de sidste to sejladser i dag, det er mere vores boldgade. Men det er stadig svært at finde den hurtigste vej rundt om banen, når vinden er så skiftende i styrke og retning, forklarer han.

Lørdagens finalesejladser begynder allerede klokken 10.30 på Lillebælt, og man satser på at få gennemført tre sejladser, hvorefter verdensmesteren kåres på Middelfart Marina.

Allerede mandag aften begynder et nyt VM i Middelfart, når der er åbning af VM i matchrace for kvinder på Hindsgavl Slot.

Resultater

content-loader
content-loader
content-loader