Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Melges 24-klassen til DM i Skive. Foto: Melges 24-klubben

Melges 24’eren blev løftet ud af vandet ved DM i Skive

Ti Melges 24'ere kæmpede om titlen som Danmarks bedste ved danmarksmesterskabet. Et mesterskab, der blev vundet af klassens formand, Søren Blume, og besætning med blot ét point.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Underholdende sejladser med topfarter på op til 11 knob, hvor de hurtige sportsbåde bliver løftet ud af vandet, er på programmet, da Melges 24’erne i weekenden afholder danmarksmesterskab på Skive Fjord.

Her løber klassens formand Søren Blume og besætning med guldmedaljen efter en intens weekend, hvor sejren i sidste ende bliver sikret med ét sølle point.

Fem af fem

Formand Blume med Jens Kaaber og Kasper Sandstrøm lægger ellers solidt fra land lørdag, da de i en skiftende og svag vind sikrer sig fem prikker i dagens fem sejladser.

En præstation, der naturligt nok sender dem direkte i spidsen for mesterskabet inden en søndag, der byder på kraftigere vind på 5-6 sekundmeter.

Her må Blume og besætning for alvor bide tænderne sammen, da sejlerne på DEN 701 kommer snigende bagfra.

Lige ved og næsten

Med stabil og klog sejlads sejler DEN 701’s besætning med Torben Mauritzen, Thomas Hartvig, Maud Kerstholt, Michael Hestbæk og Johanne Sophie Bürket sig langsomt op på de førende.

En 4-2-1-serie er dog akkurat ikke nok til at tage den samlede sejr, der i stedet går til formand Blume og besætning.

Bronzemedaljes sikres af DEN 536 med Mathias Degn, Mikkel Ebbesen, Mathias Skovby, Andreas Nørgaard og Kristian Præst, der avancerer til tredjepladsen med en flot serie på 1-1-4 om søndagen.

Top-3 ved DM

Guld: DEN 799 - Søren Blume, Jens Kaaber og Kasper Sandstrøm

Sølv: DEN 701 - Torben Mauritzen, Thomas Hartvig, Maud Kerstholt, Michael Hestbæk og Johanne Sophie Bürket

Bronze: DEN 536 - Mathias Degn, Mikkel Ebbesen, Mathias Skovby, Andreas Nørgaard og Kristian Præst

Se alle resultaterne her.

content-loader
content-loader
content-loader