Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr

Nyt Deep Blue Battery 80 fra Torqeedo udnytter lithiumjernfosfat og leverer dobbelt så stor batteri-kapacitet

Det nye batteris avancerede celle-til-pakke-arkitektur er en avanceret tilgang til batterisamling, hvor individuelle battericeller integreres direkte i en pakke uden behov for mellemmoduler eller komponenter, fortæller tyske Torqeedo.

Af Troels Lykke |

Torqeedo GmbH, den globale markedsleder inden for marine elektriske drev, kommer nu med batterimulighed til sin Deep Blue-serie af kraftfulde elektriske drev:

Deep Blue Battery 80. Det nye batteri udnytter lithiumjernfosfat (LFP) kemi og leverer 80 kWh energi opbevaring, dobbelt så stor kapacitet som den forrige generation af Deep Blue-batterier. Det nye batteri blev afsløret på Electric & Hybrid Marine World Expo i Amsterdam, Holland.

"Det nye Deep Blue Battery 80 fordobler rækkevidden og driftstiden for Deep Blue-systemer. Det er en game-changer for elektrisk mobilitet på vandet,” sagde Fabian Bez, Torqeedos administrerende direktør. "Dette nye batteri markerer et vigtigt skridt i vores nye strategi for at gøre Torqeedo endnu mere kundecentreret ved at levere optimerede produkter til specifikke markedssegmenter."

Integreres uden mellemmoduler

Det nye batteris avancerede celle-til-pakke-arkitektur er en avanceret tilgang til batterisamling, hvor individuelle battericeller integreres direkte i en pakke uden behov for mellemmoduler eller komponenter. Denne avancerede konstruktion opvejer den lavere energitæthed af LFP-batterier og muliggør et mere kompakt aftryk, der er lettere at installere i mange både.

Den høje volumetriske energitæthed (272 Wh/L) er især vigtig for større, tungere forskydningsfartøjer som cruising-yachts og kommercielle fartøjer. I gennemsnit udleder en passagerfærge den samme forurening som cirka 40 dieselbusser, så elektrificering af disse fartøjer har høj prioritet i mange byer.

Det nye Deep Blue Battery 80 er understøttet af en op til ti års kapacitetsgaranti til både rekreativ og kommerciel brug.

Bruger mindre plads

"Tidligere tog lithiumjernfosfatbatterier bare for meget plads, men de er nået langt i løbet af de sidste par år," sagde Bez. “LiNMC-batterier, som vi også bruger i hele vores produktportefølje, er stadig det bedste valg til mange anvendelser på vand på grund af deres ekstremt høje energitæthed. Men LFP-batterier har fremragende levetid og sikkerhed og er fremstillet med rigelige råmaterialer, som undgår de høje omkostninger, etiske og miljømæssige bekymringer og ustabilitet ved indkøb af kritiske metaller i nutidens hurtige markeder. LFP bliver nu endda brugt i elbiler, herunder Teslaer i standardsortimentet. Det var tid til at tilbyde vores Deep Blue-kunder et valg."

www.torqeedo.com/en

content-loader
content-loader
content-loader