Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Kæmpe succes for grøn bæredygtighedsø under The Ocean Race - 7.000 skoleelever igennem

Lær om havet, madspild, genanvendelse af tøj, tips til at opbevare mad, byg bæredygtigt. Under Aarhus værftsskab for The Ocean Race er området på Pier 2 omdøbt til Sustainability Island. En grøn oplevelses-ø. Vi taler med projektchef for læringen. Søndag 4. juni sejles inport-race. Se program.

Af Troels Lykke |

Som noget unikt i denne udgave af The Ocean Race præsenterer arrangørerne i Aarhus et spændende oplevelsesområde på Pier 2, som har fået titlen Sustainability Island.

7.000 skoleelever

Her vil en lang række læringspartnere og erhvervspartnere præsentere deres bud på løsninger for en mere bæredygtig fremtid. Aktiviteterne henvender sig både til omkring 7.000 skolebørn i hverdagene, men også til de gæster, som besøger eventen i weekenden.

Målet med Sustainability Island er at inspirere gæsterne til forandring. Gennem sjove oplevelser og letforståelige, håndgribelige eksempler bliver publikum vejledt i, hvordan man kan gøre Verdensmål til Hverdagsmål.

Minbaad.dk taler i videoen med projektchef Mikkel Wejdemann for læring på den grønne ø. I tre år har han med kollegaen Lasse forberedt hvad der skal ske på øen omkring læring.

- Denne grønne ø er nok en af de største miljø-læringssteder i The Ocean Race, men også i det hele taget blandt store events, hvor især skolebørn lærer en masse, også i skolen før de møder op her, siger Martin Wejdemann.

The Ocean Race program i Aarhus

  • Mandag 29. maj: VO65-bådene ankommer
  • Mandag 29. maj eller tirsdag 30. maj: Forventet ankomst af de store IMOCA-både fra Newport, USA
  • Søndag 4. juni: In-Port Race på Aarhus-bugten
  • Mandag 5. juni og tirsdag 6. juni: Pro-Am Race på Aarhusbugten
  • Torsdag 8. juni: Start på 6. strækning mod Haag
content-loader
content-loader
content-loader