Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

Ocean Race i Aarhus koster 50 mio. kroner - stopover-director Charlotte Kirk Elkjær forklarer

Siden 2019 har Charlotte Kirk Elkjær med en lille håndfuld medarbejdere, fra det kommunale Aarhus Events, arbejdet på Ocean Race stopover. Aarhus Kommune har smidt 18,8 mio. kr., Sport Event Danmark 7 mio. kr., så man skulle finde private midler for 21 mio. kr. Minbaaad.dk-interview.

Af Troels Lykke |

Vi møder Charlotte Kirk Elkjær, hun har en halv time til minbaad.dk. Hun er en travl stopover-chef, men smilet er stort.

- Jeg synes faktisk at det går godt, folk smiler lægger jeg mærke til og de læser de mange skilte. Vi i Aarhus Event er til for at skabe oplevelser for borgere og gæster og også sejlerne, siger Charlotte Kirk Elkjær, mens vi står på den bæredygtige ø, som er skabt under Ocean Race, hvor 7.000 skoleelever kommer igennem undervisningsforløb, men man kan også høre levende musik, få kaffe og vin og se på alverdens boder om miljøet.

- Vi har på stopoveret fokus for borgere og gæster. Vi er et godt match med Ocean Race, der har samme fokus som os omkring den grønne omstilling. Vi er en god kombi, lyder det, mens solen skinner over Aarhus, som det har gjort hver eneste dage i de 11 dage under stopoveret.

50 mio. kroner er godt nok mange penge for en stopover, siger vi til stopover directoren.

- Ja, men der er virkelig mange ting, der skal være klar til både og gæster. Så er der pontonbroer og meget andet der skal være klar.

Aarhus Kommune har givet 18,8 mio. kroner til Aarhus stopover, 7 mio. kroner er kommet Sport Event Danmark, 4 mio. kr. fra Region Midtjylland, mens resten op til de 50 mio. kroner er via fundraising, her er Trifork en af de helt store givere, afslører Charlotte Kirk Elkjær, men også Sallingfonden har bidraget med et mindre beløb, der dog beløber sig til 4 mio. kroner.

Sport Event Denmark: Fokus på danske værdier

Sport Event Danmark har smidt 7 mio. kroner. Om det lyder det fra den offentlige organisation, der støtter sejlsport hvert år med mange penge.

”Sport Event Denmark arbejder for, at Danmark skal være blandt verdens førende lande i at tiltrække og afvikle internationale sportsevents. The Ocean Race Stopover i Aarhus viser med al tydelighed, hvordan vi gennem sport kan forene mennesker på tværs af forskelle. Mens de store kapsejladsbåde ligger til kaj, kan vi sammen med byen og sejlmiljøet i Aarhus sætte fokus på danske værdier som ordentlighed og bæredygtighed, siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Kommunen er storsponsor for The Ocean Race 

  • The Ocean Race Stop over i Aarhus har et samlet budget på 50 millioner kroner.
  • Aarhus Byråd har bevilliget 10 millioner kr. til eventen. Hertil bidrager kommunens event- og brandingpulje med 8 mio. kr. opsparet over 4 år.
  • Aarhus Kommunes klimafond har bevilget 500.000 kr. til konkrete bæredygtige initiativer.
  • Aarhus Kommunes Plaststrategi har bevilget 300.000 kr. ift. opmærksomheden på at reducere brugen af engangsplast.
  • Det samlede tilskud fra Aarhus Kommune er altså 18,8 millioner kroner.
  • Øvrige indtægter svarende til 62 pct. af budgettet finansieres af stat, region, fonde og virksomheder.
  • Kilde. Aarhus Stiftstidende
content-loader
content-loader
content-loader