Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Svenske Linjett 39 vinder European Yacht of the Year - bedste båd du aldrig har hørt om

- Muligvis den bedste båd, du aldrig har hørt om... og en, der beviser, at klassisk design er tidløst og ikke behøver at være gammeldags. 39 tilbyder hurtig, nem cruising og lejlighedsvis kapsejlads i luksuriøs komfort, siger Yachting World. Linjett 39 vandt i Familie Cruiser-kategori.

Af Troels Lykke |

European Yacht of the Year valgte Linjett 39 i familie cruiser kategorien, den slog Dufour 37 og Bente 28.

- Vi er beærede over at vinde denne pris, især da den stemmer overens med vores 50 års jubilæum. Det er ydmygende at blive anerkendt af tolv af Europas mest respekterede sejlsportsjournalister og få så enestående anmeldelser af Linjett 39. Vi er taknemmelige for alle, der støtter Linjett og gør det muligt for os at være, hvor vi er i dag,” fortæller Markus Gustafsson, CEO, Linjett Yachts til bådpressen.

Jurymedlem fra European Yacht of The Year forklarer.

- Æstetisk, fordi den er upåklageligt designet og bygget med moderne byggeteknikker, siger Alberto Mariotti fra Vela e Motore, Italien, om svenskeren.

- Linjett 39 markerer en milepæl for Linjett Design Team, da båden var den første model, vi designede ved hjælp af moderne 3D-tegning og -teknikker. Med vores erfaring og håndværk var målet at kombinere tidløst design med innovative løsninger, og det føles som en succes. Linjetts designfilosofi er at bygge både, der er nemme at håndtere og behagelige for hele familien, siger Markus Gustafsson fra Linjett Yachts.

Stærk smag af luksus

- Praktisk talt fejlfri båd til offshore-, kyst- og skærgårdscruising, krydret med en stor skefuld præstation og en stærk smag af luksus, siger Pasi Nuutinen, Vene, Finland fra juryen, hvor også det danske magasin BÅD, sidder.

Et andet jurymedlem siger rosende om svenskeren.

- Muligvis den bedste båd, du aldrig har hørt om... og en, der beviser, at klassisk design er tidløst og ikke behøver at være gammeldags. 39 tilbyder hurtig, nem cruising og lejlighedsvis kapsejlads i luksuriøs komfort. Linjett oser af skandinavisk arv: det er et ordentligt bådværft, der ikke kun designer, konstruerer og bygger sine egne yachter, men også servicerer og vedligeholder hundredvis af dem. Dette er en båd, der vil overraske og bringe et smil frem til alle, siger Toby Hodges, Yachting World, Storbritannien.

Pris for Linjett 39

Basisbåden, som er veludstyret, er på 4.360.000 SEK inkl. moms. (2,93 mio. danske kr.)

For 4,7 millioner SEK kan du gøre en båd klar til sejlads, men hvis den er klar til ferien, ender du med omkring 5 millioner SEK, forklarer Markus Gustafsson til minbaad.dk.

Ønsker du to stk. bovpropel, Volvo Penta-motor på samme joystick, Li-ion batterier, ankerspil for og bag, elektriske spil, 230W solceller, kulfiber mast mm. så vil det være over SEK 6 mio, hvilket svarer til 4,35 mio. kr.

Linjett Yachts fra 1973

Linjett Yachts blev etableret i 1973 og har søsat over 900 både i løbet af de sidste 50 år. Værftet, der ligger en time nord for Stockholm, er Sveriges ældste bådeværft, grundlagt i 1886.

Linjett drives af familien Gustafsson, hvor tredje og fjerde generation er aktive. Værftet styrer i dag alt inhouse fra design til produktion samt service og eftermarked. Hvert år bygger værftet omkring ti nye lystbåde og tager sig af over 200 Linjetts til opbevaring og service.

www.linjett.se/en/

content-loader
content-loader
content-loader