Godt nyt fra Svanemøllehavnen: Er igen klar til sommergæster
Efter to år med byggeri og larm er Svanemøllehavnen nu klar til at tage imod sommergæster, der ønsker at være tæt på byen i en havn med nye og lækre faciliteter. Havnen, der er en del af Frihavnsordningen, har samlet plads til 1130 både fordelt over to havne. Se gæstepriser.
Svanemøllehavnen ligner ikke sig selv, som den så ud før, byggeriet af Nordhavnstunnelen gik i gang. Men den nye erstatningshavn er på plads med flotte faciliteter og gode pladser til gæstesejlere.
Minbaad.dk har mødt havnefoged Anders Ostenfeldt til en snak om havnen, de forandringer der er i gang, og hvorfor Svanemøllen er en god gæstehavn tæt på byen.
Endelig mere ro
Anders Ostenfeldt på 49 år har været havnefoged i Svanemøllehavnen i fem år. Han nåede at lande i den nye stilling i to år, inden byggeriet gik i gang. Tidligere har Anders Ostenfeldt blandt andet været skibsofficer fra Søværnet og Maersk.
Nu er han landet godt i Svanemøllehavnen, hvor han også har sin egen Folkebåd liggende, så han kan holde øje med den fra havnekontoret. Anders og hans team af dygtige medarbejdere har stået for flytningen af store dele af den gamle havn, efterhånden som den nye erstatningshavn stod klar.
- Der har været perioder med meget larm og mange påvirkninger fra byggeriet, men nu er der ved at være mere ro på, og den nye erstatningshavn er klar til at modtage sejlere i denne sæson. De er nemlig færdige med at spunse inden sommerferien, siger Anders Ostenfeldt.
En ny havn med nem adgang til centrum
Svanemøllehavnen har samlet plads til 1130 både fordelt over de to havne. I den nye erstatningshavn er der plads til omkring 600 både. Havnen bærer positivt præg af, at den er nybygget, og alle faciliteter er nye og lækre - både badefaciliteter og vaskerum, som gæstesejlere har adgang til.
- Sidste sæson fik vi en del sejlere, som skulle besøge deres familie i byen. Der kan du nærmest ikke ligge i en bedre havn, for du har metroen, som tager dig til centrum, lige om hjørnet, fortæller Anders Ostenfeldt.
I den gamle del af Svanemøllehavnen er der store bassiner, hvor du har rigeligt plads til at sejle ind for sejl. Her har du også nem adgang til de gamle autentiske sejlklubber, KAS og Frem, hvis landpladser ligner scener fra gamle Olsen Banden film.
En havn med liv og kapsejlads
Hvis du er til kapsejlads - enten som tilskuer eller deltager - er Svanemøllehavnen også noget for dig. Den seneste tid har der været afholdt flere kapsejladsstævner i havnen, og der vil komme flere til i fremtiden.
Det er med til at skabe liv og fællesskab i havnen:
- Vi har både haft H-bådsstævne og J/70-påskestævne, hvor der har deltaget 30-35 både ved hvert stævne. Den 6-8. september afholder vi DH-DM, hvor klubberne i Svanemøllebugten sammen med Svanemøllebugten Sejlsport er værter, forklarer Anders Ostenfeldt.
Svanemøllehavnen er altså klar til at byde gæster velkomne. Uanset om du vil deltage i kapsejlads, skal besøge familien, på jagt efter Olsen Banden-kulisser eller bare vil opleve en havn i forandring, så er der en plads til dig.
- Det er altid dejligt at se både, der kommer ind for sejl eller at gå en tur langs broerne og se på alle de smukke skibe, vi har liggende her i havnen. Vi har en masse plads til gæster, så alle er velkomne i denne sæson, afslutter Anders Ostenfeldt.
Hvad koster det at ligge i Svanemøllehavnen?
Under 200 cm bådbredde: 190,- i døgnet
200-249 cm i bådbredde: 195,- i døgnet
250-349 cm i bådbredde: 205,- i døgnet
Over 350 cm i bådbredde: 230 i døgnet
Svanemøllehavnen er med i Frihavnsordningen, så du kan ligge der for 50 kroner pr døgn i op til tre døgn.
Du kan læse mere om ordningen her: https://frihavne.dk/
Hvad er Nordhavnstunnellen?
Vejdirektoratet skal bygge en 1,4 km lang tunnel, der kører under Svanemøllehavnen og Kalkbrænderihavnsløbet. Tunnelen forbinder Nordhavnsvejtunnelen med Kattegatvej i Nordhavn. Derfor er der bygget en midlertidig erstatningshavn til en stor del af bådene fra Svanemøllehavnen.
Anlægsperioden er 2022-2027.
Projektet er budgetteret til 3,4 mia kroner.
Den færdige tunnel:
• Længde: 1,4 km
• Tværsnit: 9 meter
• Dimensioneringshastighed: 80 km/t
• Tunnelhøjde: Ca. 5,5 meter over vejbane
• Tunnel og ramper er tilpasset modulvogntog og 15 meter busser
• Antal spor: 4