Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
29 både er i skrivende stund tilmeldt det kombinerede danske og nordiske mesterskab, som gennemføres fra Middelfart Marina i samarbejde med Fredericia Sejlklub. Foto: mickanderson.dk

30 både klar til start på DM og NM i J/70 i Middelfart – OL-guldvinder Jonas Warrer satser på sejr

Der er lagt op til spændende sejlads, når 24 danske og 5 svenske både skal kæmpe og det danske og nordiske mesterskab i en af Danmarks største kølbådsklasser på vandet syd for Fænø. J/70-klassen er jo inde i en rivende, positiv udvikling med omkring 110 både i Danmark.

Af Troels Lykke |

GoSail er endnu en gang arrangør af et stort mesterskab i sejlsport, som både bliver spektakulært og fyldt med tæt sejlads.

29 både er i skrivende stund tilmeldt det kombinerede danske og nordiske mesterskab, som gennemføres fra Middelfart Marina i samarbejde med Fredericia Sejlklub. Og med en udsigt til en sportslig afslutning på sejlersæsonen er humøret højt hos arrangørerne.

110 både i Danmark

- J/70-klassen er jo inde i en rivende, positiv udvikling med omkring 110 både i Danmark, så vi glæder os til at arrangere stævne for deltagerne i en weekend med gode sejlforhold og et godt set up på land – inklusiv et stort øl sponsorat fra Royal Unibrew, fortæller stævnearrangør Søren Laugesen fra GoSail med et smil på læben.

Han håber på, at det gode og milde efterårsvejr og udsigten til en kold øl kan få mindst en besætning mere til at pakke båden og komme til Middelfart i weekenden.

- 30 er et godt tal, men vi har plads til mange flere på startlinjen. Sejladsområdet bliver det, vi kender fra sidste sommers VM i Melges 24, og vi håber da, at et par besætninger mere synes, det kunne være sjovt at slutte sæsonen af med et godt resultat til de danske og nordiske mesterskaber, siger han til bådpressen.

OL-guldvinder styrer taktikken

På Kim Christensens J/70’er ’Soffe’ skal OL-guldvinder Jonas Warrer styre taktikken. Og selvom holdet ikke har mange timer i båden udover Kieler Woche-stævnet, hvor det til holdets egen overraskelse, går de efter en top-placering.

- Som hold er vi jo ret nye i det her. Min rolle ombord er at være taktiker, og med Kim som styrmand er det en ren fornøjelse. Han er pissedygtig og styrer godt, og med hans erfaring fra Melges-klassen er det en ren fornøjelse af være med ombord, fortæller Jonas Warrer. 

Blandt de øvrige favoritter finder man blandt andre sidste års danmarksmester, Frederik Hvalsø, der er opsat på revanche efter at have misset sejren i Kiel med et point i sidste sejlads til Kim Christensen. Steen Mohr, der ellers fører ranglisten, har overladt sin plads til Søren Ebdrup, og risikerer dermed at miste den samlede sejr.

Fem både fra Sverige

Mark Keene kommer med et nyt hold. Bo Schülein kan også gøre sig gældende og vandt DM for et par år siden. Fra Sverige deltager der fem både, og Team Pro4You med Patrik Forsgren ved roret har tidligere skubbet danskerne væk fra den øverste plads på DM-skamlen og kan også kæmpe med om guldet.

Alt i alt er der altså lagt i ovnen til sejlerfest på Middelfart Marina. Kapsejladserne begynder fredag, og vinderbesætningerne får DM- og NM-medaljerne om halsen søndag eftermiddag.

DM og NM i J/70 arrangeres i samarbejde med Nordic Sailing Federation, Dansk Sejlunion, Fredericia Sejlklub, GoSail, Palby Marine, Milling Hotels, Bridge Walking Lillebælt, Middelfart Kommune og Destination Fyn.

FAKTABOKS:
- 29 både stiller til start ved kombinerede DM og NM
- Frederik Hvalsø er forsvarende danmarksmester
- Følg kapsejladserne på stævnets hjemmeside: https://gosail.dk/2024-j70-dm-nm/

content-loader
content-loader
content-loader