Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der var frisk vind, da der blev sejlet DM i J/70er udfor Svanemøllehavnen. Fotos: Kristian Joos, Sailing.pics
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

J/70 DM: KAS Racing tog guld og bronze

Københavns Amatør Sejlklub, KAS Racing stod for J/70 DM og 38 både og 150 sejlere fra 4 nationer kæmpede intenst i vind, regn og store bølger på Øresund. Guldet gik til Bo Schülein, Peter Ammundsen, Kasper Skiveren, Ole Lindberg og Rasmus Harsaae fra KAS. Se skud fra Sailing.pics

Af Troels Lykke |

Som Dansk Sejlunions formand Line Markert nævnte under præmieoverrækkelsen, så var stævnet verdens største nationale for J/70 i verden her i 2022, så der var stor ros til klassen og den arrangerende klub.

Endvidere vokser klassen støt og med 100 både fordelt rundt i landet, er J/70 Class Denmark nu den største klasseorganisation i Europa.

Vejret viste efterårstænder og der var masser af vind og regn hele weekenden igennem. Ved målgangen i sidste sejlads ramte en solid efterårsbyge med op til 40 knob, hvor det meste af feltet måtte ned at ligge, da vinden ramte på det sidste løberben ned mod mållinjen, fortæller KAS til pressen.

Endvidere ramte en svensk båd dommerbådens ankerkæde og måtte derefter droppe resten af søndagens sejladser med en massiv skade på ror og skrog. Ellers var der meget få nedbrud og klassen har godt styr på grej og forberedelser.

Danmarksmestrene blev Bo Schülein, Peter Ammundsen, Kasper Skiveren, Ole Lindberg og Rasmus Harsaae fra KAS, mens sølvet blev hængt om halsen på Bo Bøje Pedersen, Morten Henriksen, Kristian Kvid Sørensen og Nicolai Beckgaard fra Hellerup, Kerteminde og KDY.

Bronzen blev tildelt KAS Racing-besætningen med Marc Keene, Anne-Mette Lerbech Askaa, Andreas Alsfelt Carstensen og Valentin Lubbe. Der var i øvrigt tæt kamp om bronzen, da der kun var 1.5 point fra 5. pladsen til 3. pladsen. Det samlede stævne blev vundet af svenske Patrick Forsgren og Team Pro4You.

Tidligere kapsejladschef Charlotte Andersen fra KAS fortæller:

"Det var en fantastisk weekend og jeg er utrolig tilfreds med både stævnet og klubbens resultater. At KAS Racing tager både Guld og Bronze understreger bare, at det vi gør, er rigtigt. Vores kapsejladstilbud har været under reformation i en længere periode og i 2022 har vi med en stævnesejr i Sejlsportligaens 1. division og en samlet 4. plads og weekendens medaljehøst viser med tydelighed at vores koncept virker. Jeg har været i KAS i snart 20 år og klubben har været kendetegnet ved mest at tiltrække nybegyndere til sejlads i gamle træbåde og det er fantastisk at se klubben kan rumme både gamle traditioner og samtidig tilbyde sejlads i topmoderne sportsbåde, både til eliten og bredden og ikke mindst både de unge og de gamle.”

For at understrege det seriøse, hvad J/70 Class Denmark og KAS Racing som noget arrangeret stævne-coach, som man blandt andet kender fra Dansk Sejluion.

Kvindelig, dobbelte europamester coachede

En af verdens bedste J/70-sejlere, den dobbelte europamester Claudia Rossi var tilbage i København og leverede hver morgen skippermøde for alle de deltagende både, og der var mulighed for at komme forbi trænerbåden på vandet til gode råd og vejledning. Det var der en del besætninger der gjorde brug af.

Sejlerne opførte sig pænt og der var ganske få protester; noget der nok ikke helt kan undgås i de vindstyrker. Den betragtning deler baneleder Kim Pedersen fra Dragør Sejlklub dog ikke helt, da der var specielt søndag var mange omstarter og det sorte flag måtte i brug flere gange.

Ellers var afviklingen på vandet uden fejl og trods hård og springende vind og de frivillige i mærke og startbåde havde lange arme da der blev serveret moleøl lørdag eftermiddag.

30 frivillige hyggede om sejlerne

Og netop det sociale og hyggen på land er efterhånden noget, der karakteriserer klubben i Svanemøllehavnen. Charlotte Andersen fra KAS Klubliv fortæller om arrangementet på land, 

" Vi ved der er kamp om sejlerne både fra andre stævner og bådtyper samt forpligtigelser i familien. Derfor har vi gjort os umage for at lave et attraktivt stævne, hvor der vægtes høj kvalitet på land og masser fokus på at hygge om sejlerne på land. Derfor ventede der sejlerne grill og livemusik da de kom drivvåde og kolde ind efter lørdagens 5 sejladser. Om aftenen var der festmiddag, DJ og et hold af bartendere i særklasse. Sejlerne virkede i hvert fald glade og jeg har delt masser af kram ud til alle i hele weekenden. Vi har også haft et fantastisk hold af over 30 frivillige og som med sejlerne, så skal vi også kunne tiltrække dem. Derfor får de stævnetøj og bliver inviteret med til middagen lørdag aften, således de får slappet af, nusset om og føler at de gør en forskel … for det gør de. Uden alle dem der gav en hånd var stævnet slet ikke en mulighed. Samarbejdet med J70 Class Denmark har været fantastisk og de har i den grad hjulpet til at stævnet blev så velbesøgt”

Vintersejlads i kulde

Nu går sæsonen på hæld, men klubben drosler ikke ned på aktiviteterne. Der vil hen over vinteren være masser af vintersejlads og teori, så holdene står ”toptrimmet” til en sæson i 2023 der byder på masser af sejlads og gode stund. 

J/70-klassen stopper heller ikke aktiviteterne selv om temperaturen falder. Om 14 dage starter VM i Monaco hvor to både deltager og vintertræningen rundt om i landet begynder så småt at åbne tilmeldingerne. Der er eksempelvis på Øresund op mod 20 forskellige både på vandet hver weekend, med endnu flere besætninger ombord på skift.

Resultater

content-loader
content-loader
content-loader