Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Remi Provost sejler i J/112eren Joy. Han håber at komme rundt i år på 22 timer i Classic Fyn Rundt. Foto: Christian Larsen
Kapsejlads
Remi Provost er seriøs og man drikker ikke rødvin på turen rundt om Fyn. Foto: Troels Lykke

123 både klar Classic Fyn Rundt fra Kerteminde - sidste år deltog 53 - læs hvad to skippere mener

Nye kræfter er kommet til i Classic Fyn Rundt. De har vendt en truende lukning til en pæn fremgang i antal tilmeldte. På denne Fyn rundt kan man eksempelvis sejle under Vestbroen og spare tid, hvis ens mast er under 15 meter høj. Vi taler med J/112-skipper og en flerskrogs-skipper. Start fredag den 7. juni.

Af Troels Lykke |

Det tager cirka et døgn at sejle rundt om Fyn. Efter kapsejladsen er man derfor træt, når sol og vind slider på én, men de lange distancesejladser kan noget.

Det mener de to sejlere, Minbaad.dk interviewer før start på fredag i Classic Fyn Rundt, hvor de første både starter klokken 10.30. Minbaad.dk vil være på startlinjen som fotograf og journalist.

Rundt om Fyn 20-25 gange

På startlinjen vil også være 65-årige Per Kaaber Jørgensen fra Korsør Sejlklub, der sejler rundt om Fyn i en Fauntaine Pajot Lavezzi 40 i tursejlerfeltet på stor bane udenom Vestbroen: 

- Jeg regner med, at der kommer fem, måske seks gaster. Vi skal sejle på stor bane, da masten stikker 19 meter over vandoverfladen. Jeg har sejlet Classic Fyn Rundt cirka 20-25 gange. Den ligger lige til højrebenet her fra Korsør af, vi kan sejle dertil på tre timer. Jeg synes, at Classic Fyn Rundt er meget tursejler-orienteret, det passer os fint. Det er en hyggelig, flot tur og i et felt, man kan klare sig i, forklarer sejleren og uddyber:

- Det er anden gang, vi er med i denne båd. Når det blæser godt, sejler den stærkt. Vi har før sejlet 12-14 knob, og vi krænger jo ikke mere end to grader på kryds. Den masser mere det læ skrog ned i vandet, mere end den løfter det luv skrog. Jeg håber, vi kan komme rundt på 24 timer, påpeger Per Kaaber Jørgensen.

J/112 skipper: Madpakker tager man selv med og ingen alkohol

På vandet får Per Kaaber Jørgensen selskab af den erfarne kapsejler Remi Provost, 53, fra Kerteminde Sejlklub. Provost en af landets mest flittige kølbådssejlere i sin J/112'er, der deltager på stor bane:

- Jeg håber, vi skal sejle nord om (bagbord rundt om Fyn, red.), da vinden vil stå i sydvest. Så vil der være gennaker op til Nordfyn, biddevind mod Lillebælt, slæk på derefter og gennaker fra Lyø. Så kan vi bære gennaker hele vejen til op til Storebæltsbroen. Det er mit håb, altså hvis vejrmeldingen holder. DMI har lovet middelvind, og det er perfekt, understreger Remi Provost.

Ombord på J/112'eren skal otte sejlere forsøge at kæmpe sig hurtigst muligt rundt om Fyn:

- Jeg regner med at styre hele vejen rundt. Da vi sejlede Palby Fyn Cup forleden, sov jeg fire timer, da vi sejlede halvvind med code zero. Vi kom rundt på 24 timer. Jeg håber bestemt, vi er hurtigere end det. Sidste år kom vi rundt på under 19,5 timer i Classic Fyn Rundt. Jeg tror, vi kommer rundt på 22 timer i år.

- Fyn rundt er mere taktisk betonet, især Lillebælt og Svendborg Sund, og der er mange kursændringer i forhold Sjælland Rundt, forklarer kapsejleren.

At det handler om at komme først i mål er hverken Provost selv eller gasterne i tvivl om. Reglerne på båden er klare. Først, når kapsejleren har passeret mållinjen, må den medbragte øl hives frem:

- Alle tager deres egne madpakker med, og så har vi masser snacks ombord. Der er nul alkohol. Vi har en øl med til hver, der må åbnes efter målgangen. Det er jeg meget striks med. Vi er jo med for at vinde, slutter Remi Provost.

Se de tilmeldte både

content-loader
content-loader
content-loader