Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

Diem 24 kæntrede i kraftig vind og én knækker mast i Classic Fyn Rundt 2024 - 12-meter allerede i Lillebælt

Der sejles bagbord om Fyn i det 90. Classic Fyn Rundt. 17 både er udgået efter hårdt kryds nord for Fyn, og flere både er på vej i havn, oplyser stævneleder Jesper Stockholm. To Diem 24'ere deltager, den ene er i front, mens den anden er kæntret. Se Minbaad.dk's video fra starten og få link til TracTrac.

Af Troels Lykke |

Classic Fyn Rundt fylder i år 90 og er dermed en af landets ældste distancekapsejladser. Det går atter godt for Kerteminde Sejlklubs sejlads, der sidste år blot havde 53 tilmeldte, mens der i år er 123 både på deltagerlisten.

Sejlerne fik frisk vind i dag under starten, kunne Minbaasd.dk se, hvor klubben smart havde lavet et lille krydsmærke ind mod havnen. Det gav både en bedre start og mere spænding, ligesom sejlere på land bedre kunne se bådene.

Lille trimaran vælter i 22 m/sek.

Siden er det dog blevet en hård omgang for flere deltagere, da der har været kraftig vind på nordsiden af Fyn. En lille trimaran, en Diem 24 See U, kæntrede i et pust, som Minbaad.dk hører det, i op til 22 m/sek. Den blev slæbt hjem. Sejlerne har det godt, og det samme har båden, så vidt Minbaad.dk kan se det.

Trimaranen væltede mellem Romsø i Fyns Hoved og blev delvist slæbt hjem til Kerteminde af Dansk Søredningstjeneste, som virkelig fik travlt.

- Udover en knækket mast i sejladsen, så var der to andre både udenfor sejladsen, som knækkede deres master, forklarer stævnleder Jesper Stockholm, der står i spidsen for sejladsen sammen med blandt andet stævnets PR-mand, Flemming Palm.

- Vi har givet det fem år og vil forsøge at få endnu flere med i sejladsen, forklarer Flemming Palm, der selv sejler rundt i sin ScanKap 99.

Vinden faldet igen - men hurtig Fyn rundt

Selvom flere i år har meldt sig på startlinjen, er det langt fra alle, der kommer hele vejen rundt om Fyn i det blæsende vejr:

- Flere sejlere er på vej hjem, selvom det igen er blevet mere roligt vejr at sejle i. Det bliver en hurtig Fyn rundt i år, forklarer stævneleder Jesper Stockholm, der er blevet kimet ned af udgåede sejlere.

- Nogle fik et skøde i skruen og blev slæbt ind til Korshavn på Nordfyn, beretter han.

Tysk 12-meter først til Lillebælt

Tysk 12-meter var i front blandt kølbådene, sidst Minbaad.dk blev opdateret, men det forventes, at Elliott 35'eren fra KDY kommer først i mål. Båden surfer som en drøm, se blot video i toppen af artiklen.

I øjeblikket er det en Diem 24, der er i front i sejladsen. En trimaran, hvis søster-båd som nævnt er kæntret i sejladsen. Forhåbentligt bliver det ikke tilfældet denne gang. Det bliver en hurtig tur rundt om Fyn, modsat foregående Fyn rundt, hvor der ikke var meget vind i Palby Fyn Cup.

Her ligger bådene - se TracTrac.

content-loader
content-loader
content-loader