Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Svenske LIROS Skandinavia køber grossisten Columbus Marine A/S af Henrik Nielsen, der indgår i ejerskab

Henrik Nielsen har i tæt på 40 år udviklet og drevet Columbus Marine, og gjort firmaet til markedsleder indenfor import og salg af højkvalitets bådtilbehør, herunder tovværk fra Liros. Henrik Nielsen indgår i ejerskabet af det svenske Liros selskab.

Af Troels Lykke |

Henrik Nielsen, der har ejet og drevet Columbus Marine, sælger nu sit livsværk til det svenske selskab Liros Skandinavia AB. Og samtidig indgår Henrik Nielsen i ejerskabet af det svenske Liros selskab.

Bliver ”business as usual”

Der bliver dog ikke tale om nogle store forandringer i dagligdagen.

– Det bliver ”business as usual” med samme stærke set-up og bemanding som hidtil, siger Henrik Nielsen som beholder ansvaret for det danske marked.

De ansatte kender hinanden godt. De personlige relationer og det store engagement kan således sikre en fortsat nordisk fremgang.

– Vi kan simpelthen godt lide hinanden og vi arbejder rigtig godt sammen, konstaterer Sverigeschefen Per Plantoft i en pressemeddelelse.

Vil øge Liros position i Norden

For LIROS Skandinavias bestyrelsesformand Johnny Källman indebærer transaktionen, at han nu også indtræder som medejer, side om side med Nielsen, Plantoft og majoritetsejeren Liros Ropes GmbH i Tyskland.

– Stærke mærker og et godt team som er meget afholdt af forhandlerne, har givet Columbus Marine en stærk markedsposition, som kan bidrage til en forstærkning af Liros’s position i Norden, siger Källman.

Først og fremmest ser han muligheder for synergier og potentiale på industrisiden.

– Marineområdet udvikler sig meget flot, men fremadrettet skal vi blive mere offensive på eksempelvis offshore, fiskeri, søfart, tekstil og møbelindustri, siger Källman.

content-loader
content-loader
content-loader