Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

Ocean Globe Race: Swan 65 passerer Kap Horn med en afstand på kun 0,5 sømil

De førende både har rundet det berygtede kap på den amerikanske sydspids. Swan 65'eren Translated 9 gik tirsdag formiddag omkring kappet som anden båd i sejladsen. Det skete med en formidabel udsigt til Kap Horn.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Det roligste vejr i flere dage. Det var, hvad der ventede de første sejlbåde i Ocean Globe Race, da de tirsdag morgen kunne runde det ellers frygtede Kap Horn:

- Efter tre dage med 50 knob og ti meter høje bølger er der nu stille. Kap Horn byder os velkommen, fortæller co-skipper Marco Trombetti, der sammen med besætningen på Translated 9 kunne runde det ikoniske horn på en andenplads.

Kun en halv sømil havde den 65 fod lange Swan-båd til kapet, mens den førende båd, Bermuda-ketchen Pen Duick VI på 73 fod, rundede fem timer tidligere med en afstand på to og en halv sømil.

Translated 9 fører sejladsen

Det Gode Håb på Afrikas sydspids og Australiens Kap Leuwinn er allerede rundet - men Kap Horn er noget særligt. Det er arrangørerne af Jorden rundt-sejladsen ikke et øjeblik i tvivl om:

- At overvinde Kap Horn er et ærestegn for enhver sømand. Dens berygtede natur skaber frygt i hjertet på selv den hårdeste sømand, understreger arrangørerne på deres hjemmeside.

Selvom Pen Duick VI i øjeblikket fører an i feltet, er det Translated 9, der kan sætte det største smil på læben. Efter IRC-målereglen, som der sejles efter i ocean-sejladsen, er Translated 9 således hele to døgn foran Pen Duick VI.

Målet er Uruguay

De første både ventes at ankomme til Punta del Este i Uruguay mellem den 13. og 14. februar, hvorefter kun det afsluttende ben mod britiske Southampton venter med start den 5. marts.

Du kan følge sejladsen via livetracking her.

Kilde: Ocean Globe Race

content-loader
content-loader
content-loader