Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

Knockdown og to revner i skroget tvinger Swan 65 i nødhavn i Ocean Globe Race

Den førende besætning på Swan 65'eren Translated 9 befinder sig lige nu på Falklandsøerne, hvor de kæmper mod tiden for at udbedre skaderne. Håbet er at være klar til start på sejladsens ben fire.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Besætningen arbejder benhårdt på Swan 65'eren Translated 9 - men noget er anderledes.

De gyngende bølger er skiftet ud med de rolige skvulp fra havnebassinet. I hånden har besætningen ikke fald og skøder, men lommelygte og lappemateriale. Knappenålen er ikke sat på de store have, men på Falklandsøerne.

Swan 65'erens skrog er revnet. To revner, der ikke mindst i hårdt vejr får vandet til at sive ombord.

Se videoklip af skaderne øverst i artiklen. 

Overhalet af Marie Tabarly

Det er blandt andet de kraftige vinde og et knockdown, hvor båden dramatisk lægger sig på siden, der har presset Swan 65'eren over evne i jordomsejlingen Ocean Globe Race.

I sidste uge måtte besætningen derfor trække stikket - i hvert fald for en stund. Kursen blev sat mod øgruppen i det sydlige Atlanterhav, som nu er udgangspunkt for Swan-besætningens reparationer af de to revner.

Fra telefonen må de følge resten af sejladsens ben tre. Et ben, som Translated 9-båden tidligere lå i spidsen for, men som nu er overtaget af skipper Marie Tabarly og resten af Pen Duick-holdet.

I går, den 13. februar klokken 15.55 UTC, kunne Pen Duick som den første krydse mållinjen i Uruguay. I kølvandet følger de resterende 12 både - og formentlig Translated 9, der satser stærkt på at nå målbyen inden starten på ben fire den 5. marts.

Skal fragtes med skib

En lang sejltur, som Translated 9 ikke tager på egen hånd. I stedet er planen, at sejlbåden skal fragtes med containerskib til Uruguay, hvor de afsluttende reparationer skal foretages:

- Her vil vi arbejde på båden indtil benets start for at sikre, at vi kan tage del i sejladsen og vinde den. Intet kan stoppe os, lover co-skipper Marco Trombetti på besætningens Facebookside.

Følg sejladsen via livetracking her.

Kilde: Ocean Globe Race

content-loader
content-loader
content-loader