Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Robin Larsson fik notering på 111 km/t i to sekunder og 112 km/t i ét sekund. Eller omkring 60 kno. Med den fart blev der også noteret en ny rekord.

Svensker stod på skøjter med 111 km/t med kite

Markus Robèrt og Robin Larsson spændte skøjterne på, drog afsted med deres kite og satte en hæsblæsende verdensrekord på over 110 kilometer i timen.

 

Af Troels Lykke |

Markus Robèrt og Robin Larsson satte verdensrekord på skøjter og en kite i en kaffepause fra jobbet, skriver vores kolleger på hamnen.se

Det var en impulsting.  Kitesurferen på skøjter Markus Robert forklarer:

- Jeg arbejdede hjemme og sad til videokonference denne dag og så, at det begyndte at blæse kraftigt omtrent samtidig med, at min ven og sparringspartner til den slags ringede. Han havde også noteret sig det fine forhold og spekulerede på, om jeg ville være med.

Sagt og gjort?

- Nemlig. Vi gik ud og riggede til alt, hvad der kræves for et ophold og - ja, det blæste virkelig hårdt i den norske storm, der nu var nået til Lidingö. Jeg havde god hjælp fra venner, som holdt kite og liner i orden, inden jeg tog afsted.

Kitesurferne havde GPSer med sig, der holder styr på, hvor hurtigt det er gået. GPS'en er indstillet til at registrere den hurtigste gennemsnitshastighed i to sekunder.

Og det gik virkelig stærkt?

- Ja, hurtigere og hurtigere faktisk, fordi det blæste hårdere og hårdere. Jeg fik nogle rigtige hestespark til vindstød og efter 50 minutter var det helt sindssygt. Jeg tjekkede GPS'en efter hver ridse, og den så bare bedre og bedre og bedre ud. Så godt, at jeg og Robin fik notering på 111 km/t i to sekunder og 112 km/t i ét sekund. Eller omkring 60 knob, hvis du vil. Med den blev der også noteret en ny rekord.

content-loader
content-loader
content-loader