Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Johanne og Andrea Schmidt vinder den danske udtagelse til OL i 49’erFX. De to sejlere har i øvrigt også en Spækhugger i Aarhus Havn, hvor de er medlem af Aarhus Sejlklub. Foto: Peter Brøgger/Dansk Sejlunion

Aarhus-sejlerne Johanne og Andrea Schmidt vinder udtagelsen og skal sejle OL i Marseille til august

Det bliver de to seje søstre, Andrea og Johanne Schmidt, der skal sejle med Dannebrog i gennakkeren under OL. Det sker efter, at de to søstre i dag sejlede sig i guldfeltet under VM på Lanzarote. Lige nu ligger søstrene på en 16. plads, mens Rask og Precht er nummer 14 blandt mændene. Se video fra dag 2 fra VM.

Af Troels Lykke |

Johanne og Andrea Schmidt vinder den danske udtagelse til OL i 49erFX.

Det står klart efter, at de to søstre fra Aarhus Sejlklub i dag, torsdag, sejlede sig i guldfeltet under VM på Lanzarote.

Når feltet i morgen splittes i to, er de resterende danske teams i sølvfeltet. Da Schmidt-søstrene allerede inden VM førte OL-udtagelsen, er det nu umuligt for de øvrige hold at nå sejlerduoen. Det fortæller Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse.

Meget på spil

Johanne Schmidt, styrmand, kalder det en kæmpe forløsning, at udtagelsen nu er på plads:

- Vi har ikke sovet i mange nætter nu, det er bare så overvældende. Der er så meget på spil. Jeg havde ingen planer om, hvad hverdagen skulle byde på, når vi kom hjem fra VM, så der har været meget på spil, forklarer den unge sejler og uddyber:

- Der har været så mange følelser, men jeg tror ikke helt, vi har forstået det endnu, det skal lige bundfælde sig, men nu kan vi koncentrere os om at sejle VM.

Svært stævne indtil nu

Med både hård og springende vind har VM-stævnet været vanskeligt. Det har ikke været let for sejlerne at finde rundt på racerbanen ud for Marina Rubicon på Lanzarote.

Først søndag slutter stævnet, så Schmidt-søstrene har fortsat et håb om at klatre længere op ad resultatlisten, forklarer gast Andrea Schmidt:

- Nu starter stævnet for alvor, hvor vi sejler i guldfeltet. Nu betyder pointene virkelig noget, fordi vi kommer til at konkurrence mod de andre i top-25, påpeger Andrea Schmidt, der med sin søster i øjeblikket befinder sig på en 16. plads på resultattavlen.

En resultattavle, som søstrene nu kan rette al fokus mod:

- Det er lettende, for nu kan vi fokusere på at sejle mere frit her til VM. Nu kan vi gå ud og vise, hvad vi rent faktisk kan uden at skulle være over-konservative, siger hun.

DIF: Dansk sejlsport er en paradedisciplin ved OL

Selvom resultatet betyder, at Schmidt-søstrene har vundet den interne kvalifikation og derfor skal deltage ved OL til sommer, vil de først på et senere tidspunkt blive officielt udtaget til OL af bestyrelsen i DIF, der er olympisk komité i Danmark.

Dette er dog blot en formalitet, og fra DIF’s side er der også allerede roser til besætningen:

- Tillykke til besætningen, som jeg glæder mig til at tage imod i Frankrig. Med i alt 31 medaljer er sejlsport er en dansk paradedisciplin ved de olympiske lege, og jeg er sikker på, at vi vil opleve flotte danske præstationer på vandet ved legene til sommer.

- Blandt andet fordi, vi har lavet et godt setup i Marseilles, så sejlerne får optimale betingelser for at præstere, påpeger Søren Simonsen, der er DIF’s chef de mission for det danske OL-hold ved Paris-legene.

Frederik Rask og Jacob Precht er i øjeblikket bedste danske mandlige besætning ved VM på en 14. plads, viser resultatlisten.

Danskere ved 49'erFX VM:

49er:

- Daniel Nyborg / Nikolaj Buhl

- Gustav Aasholm-Bradley / Frederik Melbye

- Carl Emil Sloth / Simon Christoffersen

- Frederik Rask / Jakob Precht Jensen

- Malthe Ebdrup / Clement Aasholm-Bradley

- Jens-Christian Dehn-Toftehøj / Mads Fuglbjerg

49erFX:

- Johanne Schmidt / Andrea Schmidt

- Josefine Nøjgaard / Esther Bojsen-Møller

- Rebekka Johannesen / Silje Cerup-Simonsen

- Josephine P W Frederiksen / Laura Zeeberg

Se de foreløbige resultater her

content-loader
content-loader
content-loader