Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Foto: Peter Brøgger/ Dansk Sejlunion

49er- og 49erFX-VM: Nu går kampen om de olympiske billetter i gang

Menuen står på masser af vind og store atlanterhavsbølger for de sejlere, som i morgen starter VM i 49er og 49erFX. Se listen over danskerne ved VM her.

 

Af Troels Lykke |

I morgen starter VM i 49er på Lanzarote, og for de danske besætninger er alt på spil. Det fortæller Dansk Sejlunion i en pressemeddelse. 

Foruden selve VM er resultatet her afgørende for, hvem der bliver udtaget til OL i Paris. Der er nemlig kun få point mellem besætningerne, og udtagelsen er stadig helt åben.

Derfor er der pres på til VM

Lige nu fører Daniel Nyborg og Nikolaj Buhl den danske udtagelse i 49er, men med blot to point til den unge besætning med Gustav Aasholm-Bradley og Frederik Melbye.

- For mig er det vigtigt at acceptere, at presset er der, og så gør jeg mit bedste for at være til stede i sejladsen og flytte mit mentale fokus over på det, forklarer Daniel Nyborg.

Hvis besætningen holder føringen, og bliver valgt som Danmarks bedste bud på en medalje i 49er, når OL-sejladserne starter i Marseille til sommer, vil det være kæmpe stort, understreger Daniel Nyborg:

- Det er noget af det største, man kan deltage i inden for sejlsport og noget, jeg har drømt om, lige siden jeg startede med at sejle, forklarer han.

    I FX-lejren glæder de sig til at komme i gang

    I kvindernes 49erFX er kampen om OL-udtagelsen næsten så tæt, som den kan bliver. Også her er det to point, der skiller de førende danske besætninger.

    I første position er søstrene Johanne og Andrea Schmidt fra Kaløvig Bådelaug. De har netop fået båden kontrolleret og målt ind, så de er klar til at gøre deres bedste på vandet:

    - Vi glæder os bare rigtig meget til at komme i gang med sejladserne, påpeger Johanne Schmidt.

    Afgørelsens time 

      I øjeblikket er et generationsskifte i gang i 49erFX-klassen. Derfor skal flere unge besætninger ved VM for første gang bevise deres værd på den internationale scene.

      Blandt dem er 21-årige Silje Cerup-Simonsen. Gasten skal sammen med rorsmand Rebekka Johannesen vise, at hun kan få båden til at sejle lige så hurtigt som de bedste:

      - Det er virkelig spændende. Man begynder at kunne mærke nervøsiteten lidt, men vi er virkelig klar. Let’s go!, understreger Cerup-Simonsen.

        VM starter tirsdag den 5. marts og løber indtil søndag. Resultatet af VM lægges sammen med resultatet fra EM sidste år. Den besætning, som har klaret sig bedst, bliver udtaget til OL.

        Efter at have vundet Dansk Sejlunions interne udtagelse vil holdet officielt blive udtaget til OL af bestyrelsen i DIF, der er olympisk komité i Danmark. Dette er dog blot en formalitet. 

        Danskere ved 49er-VM:

        49er:

        - Daniel Nyborg / Nikolaj Buhl

        - Gustav Aasholm-Bradley / Frederik Melbye

        - Carl Emil Sloth / Simon Christoffersen

        - Frederik Rask / Jakob Precht Jensen

        - Malthe Ebdrup / Clement Aasholm-Bradley

        - Jens-Christian Dehn-Toftehøj / Mads Fuglbjerg

        49erFX:

        - Johanne Schmidt / Andrea Schmidt

        - Josefine Nøjgaard / Esther Bojsen-Møller

        - Rebekka Johannesen / Silje Cerup-Simonsen

        - Josephine P W Frederiksen / Laura Zeeberg

        content-loader
        content-loader
        content-loader