Gå til hoved-indhold
Havne
Sønderborg Havne efter stormfloden i oktober. Foto: Anders Jorsal

Folketingspolitiker Mette Abildgaard vil hjælpe lystbådehavnene: - Jeg har kastet mig over en sag, som jeg ikke lige havde planlagt

Politikerne bør genbesøge lovgivningen, så lystbådehavne landet over ikke igen efterlades med en millionregning. Det mener Konservatives politiker, Mette Abildgaard.

Af Sara Sulkjær Hansen |

At Konservatives folketingspolitiker Mette Abildgaard skulle kaste sin kærlighed over sejlerne og de danske lystbåde lå ikke i kortene.

Ikke desto mindre er det, hvad politikerne nu har i sinde. Det skriver Mette Abildgaard selv på sin Facebookprofil.

Til glæde for alle danskere

Det er de voldsomme stormfloder og ikke mindst den millionregning til havnene, der er fulgt i kølvandet, som får politikeren til at råbe op:

- Lystbådehavnene er en vigtig, dansk kulturinstitution til glæde for helt almindelige danskere landet over. Jeg sejler ikke selv, men elsker at komme på de danske havne med familien, forklarer Mette Abildgaard på Facebook og uddyber:

- Men lystbådehavnene står helt alene om at tilpasse sig fremtidens mere ekstreme vejr, og det presser dem til det yderste. 

Lovændring på vej?

Det er flere måneder siden, at regningen fandt vej til havnene, men nu har Mette Abildgaard og resten af Konservative således fået øjnene op for den hjælpende hånd, som de danske lystbådehavne trænger så hårdt:

- I Konservative opfordrer vi til, at det her skal løses politisk. Det er på tide at vi genbesøger lovgivningen på området, og sikrer lystbådehavnene i fremtiden, påpeger Mette Abildgaard.

Læs hele politikerens opråb her.

content-loader
content-loader
content-loader