Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jesper Andersen, der her ses på Gardasøen, har i mange år sejlet OK-jolle, tidligere var det i Hvidovre, hvor også Jørgen Lindhardtsen startede, men nu sejles der OK-jolle på livet løs i Køge, mens de hurtigste holder til i Hellerup Sejlklub. Den danske mester findes dog pt. i Svendborg og hedder Jens Eckhardt. Foto: Robert Deaves
Kapsejlads

OK joller i Køge Sejlklub er en succes for plus 50-sejlere - ildsjælen Jesper Andersen startede det hele

Det er en succes, der dels kan tilskrives, at jollesejlads passer godt ind i tidens livsmønster, og dels, at en ildsjæl som Køge Sejlklubs Jesper Andersen, har lagt energi i at introducere nye medlemmer til OK-jollen. Til august holder klubben DM for OK-joller, cirka 100 joller ventes på startlinjen.

 

Af Troels Lykke |

OK-jollen har i de seneste år fået en renæssance og særligt i Køge. Køge Sejlklub rangerer nu blandt de klubber, der har flest joller på landsplan.

For fem år siden kunne man i Køge Marina tælle jollerne på én hånd. I dag er der omkring 20 på klubbens jolleområde og hver mandag i sommerperioden er der hvidt på vandet uden for havnen, når medlemmerne enten øver eller konkurrerer.

- Det er en succes, der dels kan tilskrives, at jollesejlads passer godt ind i tidens livsmønster, og dels, at en ildsjæl som Jesper Andersen, har lagt tid og energi i at introducere nye medlemmer til det at sejle jolle, fortæller Bo Præst, formand for Køge Sejlklub og selv aktiv OK-jolle-sejler.

En sport for +50 - en fed... sport

Selvom man faktisk overvejede at forbyde OK-jollen da den kom frem i 50´erne pga. at sejlerne ustandseligt væltede i den, er det en jolle der overvejende bliver sejlet af +50´er-segmentet.

Den kræver nemlig lidt vægt. Dem, der sejler OK-jolle vil hævde at det på mange måder er en "fed" sport. Jo mere man har ude at hænge desto bedre, lyder det fra sejlklubben i Køge.

Men til trods for at stævnerne kan være endog meget fysisk krævende, er det ofte de ældste deltagere, der tager sejrstrofæerne.

Også en vintersport

Klubben sejler hele året og det er kun is, der blokerer for at få jollerne i vandet, der vil forhindre at der bliver sejlet.

Køge Sejlklub meddeler at interesserede er meget velkomne. Klubben råder over lånejoller, som nye kan stige ombord i.

Køge Sejlklub - We Love Sailing

- For Køge Sejlklub er det at få tildelt værtskabet af DM, kulminationen på et langt arbejde i klubben, og klubben noterer sig at interessen for at deltage er stigende, siger formanden Bo Præst.

De lånejoller klubben råder over er nemlig altid på vandet med nye interesserede når medlemmerne enten øver eller konkurrerer.

En sydsjællandsk verdenssucces

Bådebyggeren Knud Olsen designede oprindeligt jollen tilbage i 50´erne som en øvejolle til OL typen Finnjolle. Jollen er altså navngivet efter bådebyggerens initialer.

Designet blev frigivet til fri benyttelse og jollen er i dag én af de mest populære joller på verdensplan. VM-stævner bliver afholdt både syd og nord for ækvator.

Denne popularitet gør også at den er overkommelig økonomisk at stige ombord i. En begynder-jolle handles til mellem kr. 10-15.000,-. 

Læs mere på: okjolle.dk/ eller på facebook.com/groups/283796059676775

content-loader
content-loader
content-loader