Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Store smil fra det danske hold ved åbningsceremonien under sidste års ungdoms-VM i Brasilien. Foto: Gabriel Heusi / World Sailing

Verdens bedste ungdomssejlere skal findes på Gardasøen - her er de danske udtagelsesstævner

En hård udtagelse i iLCA 6, 29er og IQFoil venter de dygtige jollesejlere, der har et håb om at bruge sommerferien til VM på Gardesøen. Kun én sejler eller besætning indkasserer en VM-billet i hver af de fem discipliner, hvori Danmark stiller til start.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Høj sol, smukke sejladser og hundredvis af unge sejlere fra hele verden. Gardasøen i Italien kommer til at summe af liv, når årets ungdoms-VM for elleve bådklasser til juli afvikles på det populære sejler-spot.

Også flere danske ungdomssejlere drømmer om at stille til start ved stævnet, der meget praktisk er placeret midt i skolernes sommerferie.

Den endelig beregningsmodel er på vej

Hvem, der får lov at repræsentere Danmark ved mesterskaberne, er uvist.

Først venter en længere udtagelse, hvor sejlerne skal vise, at netop de har fortjent at sejle undet det danske nationalflag:

- Sammen med klasserne er vi lige nu i gang med at formulere udtagelserne endeligt. Ikke alle klasser har lavet den endelige beregningsmodel, men datoerne er lagt, forklarer Jan Christiansen, talentudvikler i Dansk Sejlunion, på Facebook.

Fødselsår efter 2005

Den danske delegation ved mesterskabet kommer til at bestå af Laser Radial-sejlere, 29er-besætninger og IQFoil-sejlere.

Kun én billet er på højkant i hver af disciplinerne, hvorfor der venter en hård udtagelse for de unge sejlere, der alle skal være født efter den 31. december 2005.

Den danske udtagelse til Ungdoms-VM:

ILCA6 U19 - piger og drenge:
20. - 21. april: Fredericia
4. - 5. maj: Hellerup

29er U19 - piger og drenge/mix:
27. - 28. april: Aarhus Spring Regatta, 27-28/4
31. maj - 2. juni: EuroCup Marselisborg

IQFoil U19 - drenge:
27. - 28. april: IQ-DM Tour-stævne i Aarhus
4. - 5. maj: IQ-DM Tour-strævne i Nivå

content-loader
content-loader
content-loader