Quantcast
Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Danskerne strøg næsten helt til tops. Foto: Christophe Launay / World Sailing

29er-sølv til Lærke og Iben ved ungdoms-VM

Lærke Graversen fra Fredericia og Iben Nielsby Christensen fra Aarhus tager sølv i Malaysia efter finsk hold. Danskerne var a-point med newzealændere ved

ISAF Youth World Championship.

Af Troels Lykke |

Dansk sejlsport starter godt i 2016.

For efter en stabil serie blandt 25 mandskaber lykkedes det nemlig den 18-årige rorsmand Lærke Graversen fra Fredericia Sejlklub og hendes gast Iben Nielsby Christensen, at vinde VM-sølv ved ISAF Youth World Championship i Langkawi, Malaysia.

Holdet havde en stabil serie, der blandt andet talte en førsteplads, to andenpladser, mens en 15. plads var dårligste resultat, leveret i sidste nervepirrende sejlads, viser resultatlisten

Stævnet har båret præg af konstant vind på omkring 20 knob, dog ikke i slutningen af stævnet, hvor placeringerne blev mere tilfældige i let vind, forklarer sailing.org.

Tre besætninger i matchrace

Inden sidste sejlads kunne FIN, ESP og de danske piger slutte fra nummer 1 til nummer 4. På fjerdepladsen lå NZL, der højest kunne tage sølv.

De tre besætninger, der inden dagen havde podiepladserne sejlede hele banen rundt en reel matchrace mod hinanden, med det resultat at de alle leverede stævnets dårligste placering, fortæller Fredericia Sejlklub på deres hjemmeside.

Newzealænderne fik som de eneste lov til at sejle deres eget ræs. De vidste at de SKULLE blive bedre end 4 hvis de skulle slå danskerne.

De blev netop nummer 4, og dermed var der pointlighed med danskerne. Begge besætninger havde en første plads og to andenpladser, så det blev danskernes to tredjepladser der overfor Newzealændernes ene afgjorde sølv og bronze. 

De to finske piger lå inden dagen på første pladsen, og de skulle blot komme i mål før spanierne og danskerne for at holde første pladsen, og det sørgede de selv for at gøre.

Lærke og Iben piger er begge startet i optimistjollen i Fredericia Sejlklub, og på bedste måde har vist hvad det kan føre til. 

Skandaløse arrangører

425 sejlere fra 76 nationer deltog i stævnet, dog ikke israelske surfere, der ikke kunne få visum af arrangørerne. En kæmpe sportspolitisk skandale i sejlsporten, som ISAF nu vil forsøge at forklare sig ud af i den nærmeste tid.

DS-formand Hans Natorp har allerede taget afstand fra skandalen i en officiel udtagelse, vi også har bragt på minbaad.dk.

Lærke tv. og Iben rykkede fra bronze til sølv på sidste dagen. Foto: Christophe Launay / World Sailing

Holdet her er ikke fra Danmark. Foto: Christophe Launay / World Sailing

Se de danske resultater:

Søndag 2.1. - dag 5 (slutplaceringer) 

29er (M)
Daniel Nyborg/Sebastian Wright Olsen: (11) samlet 7

29er (K)

Lærke Garversen/Iben N. Christensen (15) samlet 2 

Laser Radial (M)
Markus Kirketerp (13) samlet 14 

Laser Radial (K)
Anna Munch (20) samlet 14 

SL 16
Cille Smedegaard/Jeppe Borch (3, 5, 6) samlet 5

RS:X (M)
Simon Thusgaard Olsen (udgået)

content-loader
content-loader
content-loader