Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der loves let vind i Abu Dhabi til Sailgp-ræs.

Dansk hold sigter efter podiepladser i Abu Dhabi med australier bag rattet - se sejladser på TV 2

Når det danske SailGP-hold går på vandet i weekenden til SailGP-event i Abu Dhabi, bliver det med Nathan Outteridge bag rattet. Outterridge erstatter Nicolai Sehested, der venter barn disse dage, og derfor er blevet hjemme. Følg sejladser direkte lørdag og søndag kl. 11:00 på TV2 Sport eller TV2 Play.

Af Troels Lykke |

Ambitionerne for det danske hold forbliver høje, når Outteridge skal tilbage på vandet ved Mubadala Abu Dhabi Sail Grand Prix.

Den australske styrmand har tidligere ført Japan SailGP Team til to på hinanden følgende sæsonfinaler i efteråret 2022. Nu får Outteridge muligheden igen, når han erstatter Nicolai Sehested, der bliver hjemme for at byde sit andet barn velkommen med tidligere olympiske svømmer Rikke Møller Pedersen.

Det danske hold låner Outteridge af det schweiziske SailGP-hold, hvor han er sejladsrådgiver. Tidligere på ugen sagde Outteridge:

"Det er fantastisk at være tilbage bag rattet, det er noget tid siden. En fantastisk mulighed. Da Nicolai ringede og spurgte, om jeg ville komme og træde ind, tøvede jeg ikke. Det er svært at sige nej, når du bliver spurgt om at komme og sejle en af disse både."

"Der er ingen tvivl om, at det danske hold har gjort det rigtig godt. Nicolai har gjort et stort stykke arbejde med at opbygge og lede dette hold indtil videre. Det handler om processen og i en liga som SailGP kan den proces tage tid. Men jeg ser et hold, der er selvsikkert og klar til at skabe resultater i weekenden."

Dansk hold er på andenpladsen

Halvvejs inde i Sæson 4 ligger det danske SailGP-hold på andenpladsen. Abu Dhabi er den syvende ud af 13 Sail Grand Prix, der finder sted i denne sæson.

Det lykkedes Outteridge at få en enkelt træningssession med holdet i november sidste år. Herudover har han forberedt sig til weekendens event ved at møde holdet virtuelt og lære af holdets taktikbog.

"Ud fra den træningstid, vi har haft sammen, har jeg set, at holdet er fremragende til at skabe en stabil platform, hvilket er alt, hvad man kan bede om som en styrmand, der træder til i sidste øjeblik. Vi sigter mod topplaceringerne her i Abu Dhabi,” siger Outteridge.

”Vi vil lukke hullet til australierne, der ligger førstepladsen, og samtidig holde vores andenplads. En succesfuld weekend ville være at holde tingene kørende i det, der tegner til at blive en rigtig solid sæson for Danmark."

Outteridge er olympiske mester og også styrmand for Emirates Team New Zealand i America's Cup. Hans erfaring i den danske lejr har åbnet hans øjne for holdets styrker.

"Jeg tror, at når man ser på det udefra, danner man meninger om alle de andre hold i SailGP. Efter at have tilbragt tid med det danske hold har jeg helt sikkert oplevet, hvor godt holdet sejler. Alle er dygtige, fokuserede og ved, hvad deres job er. Jeg er overbevist om, at vi kan opnå et positivt resultat for at holde os på rette spor i sæsonen og gøre klar til et positivt comeback for Nicolai i Sydney," siger Outteridge.

Lette vindforhold i Abu Dhabi

Den foreløbige vejrprognose i Abu Dhabi lover lette vindforhold, hvilket vil give flåden udfordringer. Det er sandsynligt, at holdene vil sejle med reduceret besætningsantal ombord, hvilket betyder, at formationen for weekends sejlads er uforudsigelig.

"Vi ser frem til at få en god træning i dag, hvor vi vil teste alle muligheder, men vi forventer alle udfald, så vi vil være forberedte til alt, hvad der venter os på lørdag," afslutter Outteridge.

Mubadala Abu Dhabi Sail Grand Prix kan følges direkte lørdag og søndag kl. 11:00 på TV2 Sport eller TV2 Play.

Se video fra Abu Dhabi www.facebook.com/SailGP/videos/395379346223097

Se mere: sailgp.com

content-loader
content-loader
content-loader