Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
"Jeg er glad for, at Nathan har sagt ja til at hjælpe os i Abu Dhabi," siger Sehested. "Efter min mening er han en af verdens bedste sejlere. Han kender bådene og SailGP ud og ind, siger Sehested. Foto: Ricardo Pinto

Dansk skipper skal være far igen - Nathan Outteridge erstatter derfor Nicolai Sehested i Abu Dhabi

Sehested, der har ført det danske hold til andenpladsen i sin bedste SailGP-sæson nogensinde, træder af båden til Mubadala Abu Dhabi Sail Grand Prix, 13-14. januar, for at være i Kolding til fødslen af ​​sit andet barn, som han venter med den tidligere olympiske svømmer Rikke Møller Pedersen.

Af Troels Lykke |

Det danske SailGP-hold får en ny mand ved roret i Abu Dhabi. Den erfarne sejler, Nathan Outteridge, erstatter den danske styrmand Nicolai Sehested ved weekendens SailGP-event.

Den australske olympiske mester og tidligere dobbelte SailGP-finalist for Japan, Nathan Outteridge, vil komme til at styre den danske båd i hans fravær. Outteridge lånes ud fra det schweiziske SailGP-hold.

"Jeg er glad for, at Nathan har sagt ja til at hjælpe os i Abu Dhabi," siger Sehested.

"Efter min mening er han en af verdens bedste sejlere. Han kender bådene og SailGP ud og ind."

Sehested fortsætter i en pressemeddelelse:

"Selvom det altid er en svær beslutning at gå glip af et event, især nu, hvor vi nærmer os slutningen af sæsonen og ligger i front i turneringen, kan jeg ikke forestille mig et bedre sæt hænder at overlade roret på vores båd til end Nathans."

"Efter at have sejlet mod ham gennem årenes ved jeg, hvor dygtig han er, især under de til tider udfordrende, lette vindforhold. Jeg er sikker på, at han vil passe godt ind i teamet," siger Sehested.

Tilbage ved rettet

Mubadala Abu Dhabi Sail Grand Prix bliver det første event, som Sehested har misset, siden Rockwool Danmark SailGP Team debuterede i 2019. Det bliver også første gang, Outteridge vender tilbage til rettet på en F50’er i næsten 18 måneder.

"Da Nicolai spurgte, om jeg kunne træde til og føre den danske båd i Abu Dhabi, var det en no-brainer. Det er en fantastisk mulighed for mig at sejle i SailGP igen," siger Outteridge.

“Nicolai gør et fantastisk stykke arbejde med at lede dette danske hold. Jeg har været enormt imponeret over dem hidtil i denne sæson. Det er et virkelig tæt sammentømret hold med plads til sjov og ballade, men i et fokuseret miljø. Helt klart et af de hold, man skal holde øje med i sæson 4.”

Efter at have ført Japan SailGP Team til to på hinanden følgende sæsonfinaler, har Outteridge støttet Switzerland SailGP Team som rådgiver siden sæson 3 og har også sejlet den schweiziske F50 i ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix og France Sail Grand Prix i efteråret 2022.

I sidste måned, forud for Emirates Dubai Sail Grand Prix, kunne australieren, som også er rorsmand for Emirates Team New Zealand i America’s Cup, hoppe ombord på den danske båd for at få nogle værdifulde timer med det danske hold.

"Det var enorm værdifuld tid ombord," forklarer han. "Teamets bådhåndtering er virkelig imponerende, så forhåbentlig kan et stabilt udgangspunkt gøre mit job lettere. Jeg har lært playbooken, haft et par samtaler og briefinger med Nicolai. Forhåbentlig kan jeg træde til og gøre ham og holdet stolte.”

Gnidningsfri overgang

Det danske SailGP-hold ligger nummer to i mesterskabet ved indgangen til 2024, og Sehested forklarer, at det er et vidnesbyrd om holdets præstationer og kultur, at han ikke tøvede med at lave dette opkald.

"Jeg er virkelig stolt af vores holds præstationer hidtil i denne sæson. Det siger meget om, hvad vi bygger her, at vi er i stand til at lave en sådan udskiftning. Jeg er ikke i tvivl om, at det bliver en gnidningsfri en," forklarer Sehested.

"Det er vanskelig timing, men vi har en bred vifte af talent på alle områder af holdet. Vi er fokuseret på at lave færrest mulige ændringer for at holde tingene kørende glat og effektivt."

Sehested vender tilbage til holdet og genoptager styrmandsansvaret fra Australia Sail Grand Prix den 24.-25. februar. Outteridge, der sidste måned førte Emirates Team New Zealand til America's Cup Preliminary Regatta-sejr i Mellemøsten, er ivrig efter at vise, hvad han kan udrette under dansk flag i den første SailGP-aktion i 2024 denne weekend.

"Når alt kommer til alt, er jeg kun et hjul i tandhjulet. Jeg er stærkt afhængig af resten af ​​holdet for at holde os stabile og stærke," indrømmer han. "Målet er at få et godt event og nogle flere point på tavlen. Jeg ville elske at være i stand til at holde holdet på de førende pladser og lukke hullet til australierne. Vi sigter mod en podieplacering i Abu Dhabi,” siger han.

www.sailgp.com

content-loader
content-loader
content-loader