Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Fire DN-isbåde-sejlere på Furesøen januar 24. Foto: Flemming Christiansen

DN-isbåde boltrer sig på Furesøen - isen er over 10 centimeter tyk

- Vi sejler for enden af Storkevænget i Holte, fortæller Flemming Christiansen, der oplyser at man kan købe en brugt DN-isbåd til mellem 6.000 og 15.000 kr., mens en raceklar koster over 30.000 kr. Der er også isbåde-sejlads på Arresø.

Af Troels Lykke |

- Vi er  fireisbåde-sejlere på Furesøen, det er Hans- og Henrik Linde, Torsten Rasmussen og jeg, siger Flemming Christiansen til minbaad.dk. Han tilbyder endda en tur.

Og de er ikke faldet gennem isen, da den er over 10 centimeter tyk, når de sejler for enden af Storkevænget ved Furesøen.

- Man kan købe en brugt DN-isbåd til mellem 6.000 og 15.000 kr., mens en raceklar koster over 30.000 kr. De sælges på DBA (flere er til salg, red.) og Marketplace samt på DN isbåde-facebook-side.  Men der er vist ved at være udsolgt på grund af vejret, siger han.

DN-isbåden kom til i 1936

DN-isbåden blev konstrueret i 1936, og den har ikke ændret sig meget siden. Men i 1940’erne var det med bomuldssejl, hampetov og støbejernsskøjter.

I 8 til 10 m/sek. kommer de hurtigste op på ca 80 km/t. over isen.

Det er lige der omkring, at man kan mærke, at hele krydsfinerkassen sitrer - og man føler sig godt og vel i live. Husk, det er entusiasterne, som bærer denne verden frem, har Philipp Skafte-Holm fra Gentofte tidligere udtalt sig til minbaad.dk.

Se kort video med Folkebåds-sejler Erik Andersen fra Kerteminde, der kommer drønende på Arresø på hel glat, sort is i 2021.  Se også isbåde-sejlads på Arresø i januar 2024

Værd at vide om issejlads

  • Man tager aldrig ud og sejler issejlads alene
  • For at tage ud skal man have sikkerhedsudstyret i orden: Styrthjelm, issyle, svømmevest, brodder under fodtøjet samt kasteline
  • Du skal bestå en sejlerprøve og have en godkendt ansvarsforsikring for at blive medlem af issejladsklubben, DN-isbåd
  • Isen vurderes af erfarne sejlere, der selv er i stand til at vurdere isens beskaffenhed
  • Oftest er man ude at sejle én til to gange hver vinter i Danmark

Kilde: DN-isbåd

content-loader
content-loader
content-loader