Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Føreren af den danske båd synes ikke at have været opmærksom på sejlbådens tilstedeværelse, måske undtaget de sidste sekunder før sammenstødet, lyder det fra eksperter i Italien. Her ses sejlbåden, hvor to sejlere fra Rom blev dræbt i sammenstødet. Privatfoto

Motorsejler fra Aabenraa overholdt ikke søvejsreglerne, da to italienere på sejlbåd blev dræbt i kollision

I en retssag mod rigmanden vurderer italienske eksperter, at den danske fører af motorbåden i 2022 ikke overholdt søvejsreglerne, hvor to personer mistede livet i Middelhavet, da motorbåden fra Aabenraa ramte sejlbåden, skriver JydskeVestkysten. Danskere risikerer 7,5 år i fængsel.

Af Troels Lykke |

Meldingen kommer i forbindelse med retssagen mod manden, der af JydskeVestkysten beskrives som en rigmand fra Aabenraa-området. Han er sigtet for uagtsomt manddrab i Italien.

Ulykken skete, da en sejlbåd med seks italienere og en motorbåd med fire danskere kolliderede ud for havnen i Argentario, der ligger i Toscana-regionen, skriver JydskeVestkysten. 

Manglende opmærksomhed

Det var en dansk familie fra Sønderjylland, der var ombord på motorbåden, herunder den sigtede mand, hans kone, hans søn og sønnens kæreste. 

Kollisionen kostede to italienere livet og førte til sigtelse af førerne på begge både.

- Føreren af den danske båd synes ikke at have været opmærksom på sejlbådens tilstedeværelse, måske undtaget de sidste sekunder før sammenstødet. Ulykkens dynamik får os til at antage, at ingen ombord på den danske motorbåd var opmærksomme på omgivelserne i situationen, så der blev ikke iværksat manøvrer for at undgå sammenstødet, lyder vurderingen fra eksperterne.

7,5 års fængsel kan blive aktuelt

Hård dom kan være forude på 15 års fængsel, men praksis i Italien viser dog, at straffen oftest ender med at ligge på omkring 7,5 år, hvis man bliver dømt, og der er skærpende omstændigheder.

Ifølge JydskeVestkysten er sagen nu tilbage ved anklagemyndigheden, som skal tage stilling til næste skridt.

Kort efter ulykken meddelte den danske familie i en mail til avisen, at man afviser at bære skylden for kollisionen.

Kilde: JydskeVestkysten

content-loader
content-loader
content-loader