Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Motorbåden tordnede – ifølge Ritzau – frem med 36 knob, hvilket svarer til omkring 66 kilometer i timen. Seks gange så hurtigt som sejlskibet. Privatfoto

Italienere raser over dødsulykke: Som SUV, der med 200 i timen smadrer en lille personbil

Italienere er vrede over dødssejlads med 36 knob: »Som en SUV, der med 200 i timen smadrer en lille personbil« Det vækker vrede og forargelse i Italien, at en dansk motorbåd sejlede direkte ind i en sejlbåd. En gallerist blev dræbt og en berømt gymnastikinstruktør formodes druknet.

Af Troels Lykke |

Nu skyder et øjenvidne til forliset danskernes forklaring ned.

En lang og dejlig dag på havet var ved at være slut, og »Vahinè« havde kurs mod marinaen ved Traiano nær Rom med storsejlet sat og motoren tændt.

Men de seks midaldrende italienere ombord nåede aldrig i havn.

»De pløjede direkte ind i os,« siger en af de overlevende om fire danske turister, der i høj fart pludselig kom sejlede i en motorbåd, det skriver Berlingske.dk.

En af passagerne ombord på sejlskibet blev dræbt på stedet, da vædringen flåede noget af bådens agterstavn af, mens en anden person forsvandt i bølgerne.

Og det tragiske sammenstød, der fandt sted sent lørdag eftermiddag i det ørige farvand ud for byen Grosseto i Toscana, har vakt både opsigt og harme i Italien.

En sky af glasfiber

»Sammenstødet var ekstremt voldsomt. Sejlbåden forsvandt i en sky af glasfibersplinter. Det var, som hvis en SUV med 200 kilometer i timen drøner i ind i en lille personbil,« siger Edoardo Veneziani til Il Messaggero.

Veneziani, der er officer på et krydstogtskib, overværede ulykken ombord på sit eget lystfartøj. Og han skyder danskernes forklaring om, at de var blændet af solen, ned.

»Klokken var 17.03. Solen stod endnu højt på himlen, og sigtbarheden var optimal. De ville have set sejlskibet på lang afstand, hvis de havde opmærksomme,« fastslår den erfarne sømand.

Autopilot slået til?

Edoardo Veneziani er overbevist om, at danskerne havde slået autopiloten til, fordi motorbåden »som et lyn« havde kurs mod sejlskibet uden at foretage, hvad der blot kunne minde om en undvigelsesmanøvre.

Den 58-årige sønderjyske skipper risikerer 7 års fængsel.

Kilde. Berlingske

Læs også JyskeVestkystens artikel om den tragiske ulykke

content-loader
content-loader
content-loader