Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Thomas Jacobsen ses her under OL i Marseille. Han er selv tidligere OL-guldvinder med Jesper Bank og Henrik Blakskjær i Soling i 2000 i Sydney. Foto: Peter Brøgger

Sportschef Thomas Jacobsen stopper efter 14 år - Dansk Sejlunion ønsker forandring

Thomas Jacobsen, sportschef siden 2010, er opsagt i Dansk Sejlunion. Et ønske om forandring i den sportslige ledelse er årsagen til bruddet. Dansk Sejlunion nu fremad mod at udvikle et nyt sportsligt elite set-up og har brug for friske øjne på sagen.

Af Troels Lykke |

1. september startede den nye direktør i Dansk Sejlunion, Anders Kristensen, og han er nu ved at sætte sit eget hold, vurderer vi her på minbaad.dk. Der skal ske noget nyt efter et OL, hvor kun Anne-Marie Rindom præsterede.

For efter sommerens OL, der gav en flot sølvmedalje til Anne-Marie Rindom, ser Dansk Sejlunion nu fremad mod at udvikle et nyt sportsligt elite set-up og har brug for friske øjne på sagen. Derfor stopper Thomas Jacobsen som sportschef i Dansk Sejlunion efter 14 år, lyder det fra Dansk Sejlunion.

Thomas Jacobsen har som chef for Elite- og Talentafdelingen været med til at sikre Danmark en lang række OL- og VM-medaljer, særligt i de tidlige år.

Nye kræfter skal sikre landsholdets succes

Dog har resultaterne blandt både de unge talenter og seniorsejlere ikke nået de ønskede højder gennem de senere år. Dansk Sejlunion ser derfor behov for at få nye kræfter bragt i spil, der kan sikre sejlerlandsholdets fremtidige succes.

Dansk Sejlunion vil gerne takke Thomas Jacobsen for hans store dedikation til dansk sejlsport til gavn for både bredden og eliten og ønsker ham held og lykke videre frem.

Dansk Sejlunion og Thomas Jacobsen har indgået en aftale om, at Thomas Jacobsen stiller sig til disposition gennem de kommende måneder i den grad, der er behov for det.

Fremtidig elite- og talentstrategi på vej

Sideløbende påbegyndes nu en proces i samarbejde med Team Danmark, klubber og trænere om at formulere den fremtidig elite- og talentstrategi.

Det er vigtigt, at den daglig træning og planerne for 2025 ikke bliver sat på standby. Derfor vil Dansk Sejlunion inden for kort tid have en midlertidig organisation på plads frem til den endelige strategi og plan er klar.

content-loader
content-loader
content-loader