Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Såvel børn som voksne bliver budt velkomne på museer landet over. Foto: M/S Museet for Søfart

Feriesjov: Her er tre hyggelige vinteraktiviteter til hele sejlerfamilien

Ferietid er for de fleste familier med sejlerblod i årerne bestemt for maritime udflugter - og vinterferien behøver ikke at være en undtagelse. Slip kreativiteten løs og få sejlerglæden til at blomstre hos store og små.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Skolerne lukker dørene i, og børnene lader skoletasken stå i skabet.

Det er vinterferie. En uge, der indgyder til tid og nærvær i familien - og en uge, der skaber rum for de mange maritime aktiviteter og oplevelser, der venter ude og hjemme.

Mulighederne er mange, men Minbaad.dk har her samlet tre oplagte idéer til sejlerglade familier, der kan nyde en ferieuge i februar:

---------

1: Planlæg forårets sejladser

Hvorfor ikke bruge de kolde vinterdage på at se frem mod forårets dags- og weekendture? Om blot et par måneder har de fleste både atter vand under kølen, så sejlturene er - for selv de utålmodige, små størrelser - indenfor rækkevidde.

Med familien samlet omkring stuebordet er det oplagt at kigge ud i horisonten: Hvor vil vi sejle hen? Skal der være en legeplads, en svømmehal eller en fodboldbane? Og hvordan med toilet- og badeforhold?

Meningerne er uden tvivl mange, men ved at skabe plads for såvel børn som voksnes ønsker og behov kan I gøre sejlturene til en ægte familieoplevelse. En oplevelse, som alle kan tælle ned til, når vinterferien synger på sidste vers, og hverdagen kalder.

----------

2: Tag på museum

De er vanskelige at slippe udenom - og dét med god grund. Et museumsbesøg er ikke blot en spændende ferieaktivitet for historie-elskeren, men også de yngste familiemedlemmer kan være med.

Sjove aktiviter og anderledes udstillinger for børn er de seneste år dukket op på de fleste museer - også de maritime.

Se bare Museet for Søfart i Helsingør, hvor børnene i ferien kan få en sej tatovering, eller Esbjergs Fiskeri- og Søfartsmuseum, der byder på sælfodring og introduktion til havets mange mysterier.

----------

3: Vær kreativ

Ferie er tid til fordybelse - og mulighederne står i kø. På alverdens platforme som YouTube, Pinterest og lignende kan du på kort tid finde frem til kreative projekter i en sværhedsgrad, der passer netop dit barn.

Med søgeord som 'Maritim DIY Børn' og 'DIY Ship Kids' er du godt på vej til at finde spændende idéer som blandt andet dette sjove og livlige hav af farvet papir:

content-loader
content-loader
content-loader