Gå til hoved-indhold
Udstyr
HALO 5000 fås med et 4- og 6-fods antennedesign. Foto: Simrad

HALO 5000 radar kan overvåge tusindvis af radarmål indenfor en zone på 24 sømil

Samtidig kan 100 af målene vises på radarskærmen. Den nye solid-state-radar er den første radar fra Simrad, der lever fuldt op til IMO-standarderne.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Overlegen situationsbevidsthed, reducerede ejeromkostninger og fleksibel installation. Det er nøgleordene bag Simrads nye solid-state radar, den såkaldte HALO 5000.

- Vi er begejstrede for at lancere HALO 5000, vores første IMO-godkendte solid-state radar til den kommercielle sektor, påpeger Massimo Carmagnini, produktchef for Digital Systems i Navico Group, der står bag Simrad:

- Den nye radar, der er udviklet til at holde brugerne sikre i selv de hårdeste miljøer, giver førsteklasses situationsbevidsthed, samtidig med at den tilbyder bred kompatibilitet og nem installation. Vores team er stolte af at levere et banebrydende produkt, som ethvert kommercielt fartøj kan stole på, fortsætter Carmagnini lovende i en pressemeddelelse.

Billigere end magnetron-radar

Det er ikke mindst radarens 130 W pulskompression, der sikrer sejleren god synlighed under alle forhold. Samtidig giver en ny målsporing brugeren mulighed for automatisk at overvåge tusindvis af radarmål indenfor en zone på 24 sømil – og tilmed vise 100 af disse mål på skærmen samtidigt.

Derudover inkluderer den nye radar et tilpasset transmissionspulsburst-skema, en Advanced Performance Monitor-enhed og avancerede tekniske manualer, der gør det muligt for radaren at opfylde og overholde IMO-kravene.

Trods fordelene har Simrad forsøgt at holde ejeromkostningerne nede. Det skyldes den såkaldte solid-state-radarsensor, der er garant for lavere ejeromkostninger end de traditionelle magnetron-radarer.

Opkobl til eksisterende systemer

Samtidig skaber det avancerede, kompakte design og forenklede stik pålidelighed og tilgængelighed gennem hele radarens levetid.

På baggrund af dets modulære design tilbyder HALO 5000 ligeledes en bred kompatibilitet, der gør det muligt problemfrit at indpasse radaren i eksisterende Simrad 5000-systemer i overensstemmelse med IMO- og Solas-bestemmelserne.

I såvel 4- og 6-fods antennedesign er radaren for første gang tilgængelig, ligesom der gives valget mellem 22 eller 44 RPM-hastigheder på enten 24V DC- eller 230V AC-strømforsyning

HALO 5000 vil blive solgt som en del af R5000-radarsystemets produktlinje. 

Nøglefunktioner i HALO 5000-radaren:

- Fuldt i overensstemmelse med IMO/SOLAS

- 130W X-band pulskompression radar-sensorer

- Rækkevidde op til 48 sømil

- Letvægts 4-fods og 6-fods antennemuligheder

- Indbygget Advanced Radar Performance Monitor

- Højkvalitets gearkasse til vindhastighed op til 100 knob og antenneparkhold

Læs mere hos Simrad her eller kontakt Palby Marine, der er dansk Simrad-forhandler.

content-loader
content-loader
content-loader