Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Seacart 30-trimaranen ’Just like 7-Heaven’ med skipper Peter Bolvig fra Sundet sejlklub Bo Hasseriis, og Thomas Nathan i en sejltid på 22 timer 59 min under Sjælland Rundt. Foto: Helsingør Sejlklub
Kapsejlads
HH 42eren Quinta Light kommer første kølbåd i mål i Sjælland Rundt, hvis de ikke taber kølen eller knækker masten få sømil før målstregen. Foto: Michael Hestbæk

Seacart 30 trimaran først rundt om Sjælland på 22 timer og 59 minutter gennem Grønsund - HH 42 første kølbåd i mål

Først i mål blev en Seacart 30 ’Just like 7-Heaven’ med Peter Bolvig, Hasseriis, og Nathan på 22 timer og 59 min. Jens Quorning har fortsat rekorden på 21 timer og 49 min. sat i 1997 i 28-fods Orbit. HH 42 Quinta Light tæt på mål, krydser mod Helsingør med syv knob kl. 14.28 fredag. Hovedfeltet er i Storebælt.

Af Troels Lykke |

Det gik stærkt i år for Seacart 30-trimaranen, ’Just like 7-Heaven’, med skipper Peter Bolvig fra Sundet Sejlklub og gasterne Bo Hasseriis og Thomas Nathan i en sejltid på 22 timer og 59 minutter under Sjælland Rundt fra Helsingør.

Seacart 30 er designet af Marc Lombard og bygget af Oceanlake Marine og svenske Marström.

Trimaran-producenten Jens Quorning og gaster har dog fortsat rekorden på 21 timer og 49 minutter, sat i 1997 i den 28 fod lange Orbit. Det var (naturligvis) også hurtigere end kølbåden Unibank, der i 90'erne sejlede rundt om Sjælland og Grønsund på 23 timer og 8 minutter.

Ødelagde forstag og udgik

Det bliver i det hele taget en hurtig Sjælland Rundt i 2024, hvor man sejler styrbord rundt, siger stævneleder Martin Anfeldt til Minbaad.dk:

- Der har været frisk vind, men kun cirka fem både er udgået, én med et ødelagt forstag, de måtte sejle ind til Rødvig med nogle fald som erstatning for forstaget, og én havde også ødelagt et sejl.

- Hovedfeltet ligger nu her lørdag eftermiddag ved Storebælt, hvor de har omkring otte m/sek. fra syd-sydøst. I nat havde mange kryds i Fakse Bugt og i Bøgestrømmen. Der ventes en del både i havn i Helsingør i aften og nat.

HH 42 første kølbåd i mål

Hurtigste kølbåd forventes at blive HH 42øeren Quinta Light, der har prof-sejleren Michael Hestbæk med ombord. Skipper er Anders Bogason fra KDY. Båden er her klokken 14.28 mellem Hellebæk og Helsingør.

Buksesnedkeren med Søren Due Olsen fra København Sejlklub ligger nogle sømil efter, mens Elliott 35'eren Hansen fører løbet over Quinta Light på DH-reglen:

- Vi regner med at vinde (først i mål, red.), sagde Hestbæk torsdag aften, efter han havde sovet en time efter hård sejlads, som han udtrykte det på sin live-opdatering på sin Facebookside.

Følg sejlerne på TracTrac samt på Helsingør Sejlklubs Facebookside.

Hurtigste både Sjælland Rundt gennem tiden

Kølbåde (gennem Grønsund):
Båd: Unibank
Type: One Off
Skipper: Victor Greulich
Tid: 23 tim 08 min 8 sek
Årstal: 1990

Kølbåde (udenom Lolland Falster:
Båd: Bols Super Maxi
Type: One Off (designed by Hugh Welbourn)
Skipper: Gordon Kay og Stig Westergaard
Tid: 22 tim 10 min 6 sek
Årstal: 2003

Flerskrogsbåde (gennem Grønsund):
Båd: Orbit
Type: Fred. 28
Skipper: Jens Quorning
Tid: 21 tim 49 min 53 sek
Årstal: 1997

SR GRAND PRIX (Udenom Lolland, Falster og Møn)

Flerskrogsbåde:
Båd: Stena Sovcomflot Trimaran 1,00
Type: Formula 60
Skipper Stéve Ravussin, co-skipper Stefan Myralf
Tid: 13.21.08
Årstal: 2005
(Stena Sovcomflots rekord bliver nok svær at slå……..)

Sjælland Rundt offshore (rundt om Anholt, Sjælland, Lolland og Falster):
Båd: V.O. 60 båden NOKIA
Tid: 30 timer, 3 minutter og 33 sekunder – alle tiders rekord.

content-loader
content-loader
content-loader