Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Den tidligere jordomsejler VO 70er Ericsson, der nu hedder Trifork, stikker 4,5 meter. Lørdag 6. maj starter holdet med Jens Dolmer i spidsen. PR-foto

Rekordforsøg Sjælland Rundt Offshore - inklusiv Anholt - sættes ind af VO 70er med proffer om bord

30 timer, 3 minutter tog det VO 60eren Nokia i 2000 at sejle 360 sømil. Nu lørdag 6. maj kl. 8 fra Helsingør forsøger den ti fod større VO 70er Trifork at slå rekorden. - Vi satser på at sejle rundt på mellem 22 og 25 timer. Det siger vores computer at vi kan, siger jordomsejleren Jens Dolmer til minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

30 timer, 3 minutter og 33 sekunder tog det danske VO 60er Nokia at sejle Sjælland Rundt Off Shore i år 2000.

Nu ser det ud til at den rekord er i alvorligt i fare. Det er i hver fald det indtryk som vi har på minbaad.dk, efter vi i dag har interviewet den 53-årige topprof i havkapsejlads, Jens Dolmer, der er blandt verdens mest respekterede jordomsejlere.

I mange år havde han en nøglerolle som bådkaptajn i jordomsejlingen Volvo Ocean Race, der i dag hedder Ocean Race.

10-12 m/sek. fra øst - rekordvejr

Sagen er den at der loves 10 til 12 m/sek. fra øst, når starten går i Helsingør for Trifork i Helsingør. Og vinden skulle fortsætte i hvert fald i et døgns tid, hvilket er noget nært optimalt for den 360 sømil rute rundt om Sjælland, hvor også Anholt rundes. Holdet sejler styrbord rundt om Sjælland.

- Jamen vores computer siger, at vi vil sejle rundt på mellem 22 og 25 timer timer. Vi starter med at sejle sydover med et reb i storsejlet. Vi regner med at sejle mellem 16 og 22 knob mod Møn. Når vi rammer Gedser og får slæk på skøderne, regner vi med at farten til stige til 25-30 knob. Vi forventer at sejle under Storebæltsbroen lørdag aften klokken ved 20. tiden, forklarer Jens Dolmer.

Holdet der tæller ti personer, plus en onboard-reporter fra tv-stationen Discovery, sejler lørdag morgen fra hjemhavnen i Tuborg Havn i Hellerup og er klar til start klokken 8.

Man vil kunne se holdet søndag morgen, hvis alt går vel.

- Vi ville selvfølgelig have større chance for at slå rekorden hvis vi sejlede i dag, men vandet er for koldt og vi skal også være sikre på at kunne gennemføre, siger den seje Dolmer.

Tre proffer med som gaster 

Han har hentet tre proffer ind fra det tidligere Volvo Ocean Race jordomsejling, dertil kommer 3 unge ambitiøse sejlere med, plus tre 'almindelige' sejlere.

Triforks CEO Søren Eskildsen tager også med og skal nok regne med at det blive en noget våd og kold tur han ikke kommer til at glemme foreløbig.

På kryds sejler båden 11-12 knob og på læns kan VO 70eren ramme 35 knob på er surftur i Kattegat.

Triforks crew liste for rekordforsøget

Jens Dolmer (Skipper)
Lukas Mohr ( Navigator)
Joca Signorini ( Watch Captain)
Peter van Niekerk (Watch Captain )
Søren Eskildsen ( Crew)
Nicholai Stålung ( Crew)
Mikkel Røssberg (Crew)
Markus Oliver Nielsen (Crew)
Thor Malte Andersen ( Crew)
Klase Meier Andersen ( Boat Captain)

Holdet vil kunne følges på www.vesselfinder.com/da - søg på L4 Trifork

content-loader
content-loader
content-loader