Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
I år skal Folkebådene kæmpe om DM-titlen i Holbæk. Foto: Folkebådsklubben

Holbæk har mod på mere: Nu står sejlklubben i spidsen for Folkebådenes DM i juni

H-bådenes DM i fjor blev så stor en succes, at de lokale Holbæk-sejlere har kastet sig over et nyt og endnu større projekt: Afviklingen af danmarksmesterskabet for 40 deltagere i Folkebåds-klassen.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Den danske sejlsportsscene samles atter i Holbæk, når Holbæk Sejlklub sidst i juni måned er vært for det prestigefyldte danmarksmesterskab i Folkebåde. 

Et mesterskab, der forventes at tiltrække et stort antal deltagere og tilskuere fra hele landet, som kommer for at opleve spændende sejlads og festlig stemning på havnen i Holbæk.

Alle sejladserne vil foregå syd for Orø, hvor de omkring 40 deltagere vil dyste om det danske mesterskab. 

- Stævnet bliver afviklet over tre dage. Vi håber, at vejr og vind tillader, at der kan afvikles otte sejladser. Der skal minimum afvikles fire sejladser for, at det kan gælde som et danmarksmesterskab, forklarer arrangørerne fra Holbæk i en pressemeddelelse.

Mod på mere

Sidste år var det H-bådene, der mødte op på havnen til DM. Et stævne, der modtog stor ros, og som nu har givet arrangørerne mod på mere:

- Med den erfaring fra sidste år føler vi os klar til endnu et stort DM, og denne gang med nogle flere både. Vi glæder os igen over, at en af de største bådtyder vælger, at vi skal være værter – og ser frem til at vise sejlklubben frem, men også at vi igen får sat Holbæk by på landkortet til et større DM, understreger formand fra Holbæk Sejlklub, Hans Bruun-Jensen, og uddyber:

- Vi glæder os til at byde de mange sejlere og deres familier velkommen til Holbæk Sejlklub, og de dejlige omgivelser vi har på Holbæk Marina. 

Hepper på lokale sejlere

Fra hele landet finder sejlerne vej til Holbæk, mens også flere lokale både er på startlinjen. Fem både fra Holbæk og tre fra Orø er på deltagerlisten, når mesterskabet skydes i gang den 28. juni.

- Vi håber, at vores lokale deltagere kan give alle de andre god konkurrence, og mon ikke der ligger en lille fordel ved lokal kendskab til farvandet, lyder det håbefuldt fra arrangørerne.

Om det lokale kendskab får betydning, vil vise sig, når stævnet fredag den 28. juni kl. 11.00 indleder sin første sejlads:  

- Vi er stolte over at være vært for DM i Folkebåde i år og glæder os til at se en masse dygtige sejlere på vandet, understreger formand Hans Bruun-Jensen og afslutter:

- Det bliver nogle travle dage fyldt med sportsånd, fællesskab og spænding, og vi håber, at både deltagere og tilskuere vil nyde arrangementet og nyde vores smukke by.

Om Folkebåden

Folkebåden (Nordisk Folkebåd), der stammer fra 1942, er en af de ældste bådtyper i Danmark. Båden sejles af en besætning på tre personer. 

Der er registeret 1100 både i Danmark. I alt har bådtypen i dag hjemsted i tolv forskellige lande.

Båden startede med at blive bygget i træ, men de senere år er skroget konstrueret i glasfiber. Målene er dog fortsat de samme: 7,68 meter lang og 2,20 meter bred er Folkebåden.

content-loader
content-loader
content-loader