Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jan Hansen ses i sin AP 30. Foto: Henrik V. Jørgensen
Kapsejlads

80 både sejlede Sundet Rundt i let vind - læs beretning fra treer på 15 sømil - en Matcher 31

Det blev til en letvindssejlads for bådene i Sundet Rundt i år, hvor 80 både var tilmeldt. Anders Dylov og gaster vandt deres løb og tog tredjeplads overalt på mellembanen. Her er københavnerens beretning. På stor bane, 23 sømil, vandt Rungsted-båden Quinta Light HH 42 med skipper Anders Bogason.

Af Troels Lykke |

Anders Dylov fortæller om Sundet Rundt 2024 fra cockpittet i sin Matcher 31:

Vi fik en fantastisk start lidt nede ad linjen, men i helt fri vind og fuld fart i båden. Der var god plads på en lidt kort linje til de 38 både i starten, hvor der blev sejlet en bane på 15 sømil. Godt mandskab og god bådhåndtering virker altid!

Det betød, at vi havde fri vind og hurtig lagde os i front, hvorfor vi efter én sømil kunne runde topmærket som første båd. Derfra skulle vi videre på kryds til Flakfortet og rundt om bagbord.

Her var blandt andet Jan Hansen kommet forbi os med et par bådlængder. Det skulle vise sig, at vi sejlede tæt sammen resten af dagen.

Læs også Jan Hansens logbog: https://jbhsailing.com/2024/05/12/sundet-rundt-2024/...

Tårbækbøjen lå i det fjerne i vindstille

Nå, men op med spiler, mærke var udlagt. Her kom vi rundt som anden båd - og så vindstille på vej mod næste udlagte mærke, som vi kom rundt om som tredje båd bag X-99 Niller.

Tårbækbøjen lå i det fjerne og i mega vindstille, men vi listede alligevel afsted med vores spiler i læ - mere modstrøm mente vi.

Rundt og så mod syd i forantværs og rundt om endnu et udlagt mærke fire minutter efter Jan Hansen - men 15 minutter foran nærmeste forfølger. Så skulle vi blot 2,4 sømil mod øst og i mål. Det tog os små to timer.

Hele banen var 15 sømil, og vi omsejlede den på ca. 7,5 time. Langsomt, men alligevel hurtigt, for vi vandt suverænt vores løb og kom i mål som tredje båd af 38, ligeså overalt som treer.

Med sejlerhilsen
Anders

Sundet Rundt den 11. maj 2024 - Matcher 31'eren:

Placering: 1. plads i vores løb, overalt nr. 3 efter DH og nr. 3 i mål af 38 tilmeldte både

Log: 15 sømil rundt i Øresund

Vejr: Sol og 18 grader

Vind: 2-0-3 mest fra østlig retning

Sejl: Storen, genua og spiler

Besætning: Carsten, Simon, Jørgen J., Kaare og Anders

Se mere: www.sundet.dk/.../2024/05/SR2024resultater.pdf

content-loader
content-loader
content-loader